Керівник слідчої групи заявив на камеру про тиск, який чинили на правоохоронців під час розслідування / фото УНІАН

Керівник слідчої групи передав адвокатам п’ятого президента й нині народного депутата Петра Порошенка постанову про закриття кримінального провадження щодо можливих порушень при купівлі-продажу заводу "Кузня на Рибальському", у якому він фігурував.

Читайте такожПорошенко прийшов до Печерського райсуду Києва (фоторепортаж)

Про це у Facebook повідомив захисник екс-президента Ілля Новіков.

Відео дня

Керівник слідчої групи Олег Корецький під час передачі документа заявив на камеру про тиск, який чинили на слідчих під час досудового розслідування.

«Коли спочатку все нормально, за законом, а потім приходять якісь незрозумілі люди, харківські, починають давати вказівки… Ти їм кажеш: давайте ухвалюйте законні рішення. А вони: йди, для тебе тут немає місця, ти не підходиш. То, звісно, я готовий вийти на пресу, я ухвалив це рішення», – заявив Корецький на відео, яке виклав Новіков.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2019 року Київський апеляційний суд зняв арешт із заводу "Кузня на Рибальському", який придбав Сергій Тігіпко, оскільки арешт за клопотанням ДБР, на думку суддів, був необґрунтованим.

ДБР клопотало про арешт у зв'язку з розслідуванням угоди купівлі продажу заводу між Петром Порошенком і Сергієм Тігіпком.

13 вересня ДБР обшукало офіс Міжнародного інвестиційного банку, який належить Порошенку. Причиною називали можливе порушення закону під час операції купівлі-продажу заводу "Кузня на Рибальському". 25 липня ДБР допитало Порошенка у цій справі.

У листопаді 2018 року компанія бізнесмена Сергія Тігіпка викупила частки Порошенка за $235,8 млн і Ігоря Кононенка за $64,2 млн на заводі. Пакет п'ятого президента включав 73,9% акцій, колишнього депутата - 20,1%.

У травні АМКУ оштрафував компанію Тігіпка на 136 000 грн за порушення під час купівлі заводу. На території Кузні бізнесмен планує побудувати житловий масив і великий торгово-офісний центр. Для цього бізнесмен залучив $600 млн інвестицій.