Лаврову добряче дісталося на Радбезі ООН / скріншот

Країна-агресорка Російська Федерація у квітні головує в Раді безпеки ООН. 24 та 25 квітня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров проводить засідання особисто. 

24 квітня у дебатах, окрім Лаврова, брали участь лише чотири міністри таких країн як ОАЕ, Габон, Гана та Куба, йдеться в сюжеті ТСН. Це ті, хто відгукнулися на заклик Лаврова та приїхали взяти участь у засіданні за його головуванням.

Решта делегацій понизила рівень представництва до постійних представників або навіть заступників - це така форма висловити своє ставлення до РФ та до Лаврова.

Постійна представниця США в ООН Лінда Томас-Грінфілд запросила на засідання родину Пола Вілана - це американський громадянин та колишній морський піхотинець, якого 4 роки тому затримали за фальшивими звинуваченнями у шпигунстві й не відпускають досі.

"Томас-Грінфілд та інші посли в обличчя Лаврову говорила про порушення статуту ООН, про вторгнення в Україну, про воєнні злочини. І він змушений був сидіти й слухати це все, адже як головуючий не може залишити залу", - каже кореспондентка ТСН.

Головування Росії у Радбезі ООН

Головування Росії в Радбезі ООН розпочалося з квітня. Цей кричущий факт викликав резонанс, зокрема його розкритикував й президент України Володимир Зеленський.

Під час головування РФ у Раді Безпеки ООН міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров вирішив відвідати штаб-квартиру в Нью-Йорку особисто. Лаврову дозволили в’їхати до США, але без російських пропагандистів.

Видання AP повідомляло, що західні дипломати двічі покидали зал Ради Безпеки ООН. Вперше - коли трибуну надали російський уповноваженій з прав дитини Марії Львовій-Бєловій, яку звинувачують у воєнних злочинах.

Вас також можуть зацікавити новини: