Зеленський висловився про військову допомогу Азербайджану / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявляє, що про надання військової допомоги Азербайджану не йдеться, але Україна підтримує територіальну цілісність цієї країни.

Про це глава держави повідомив під час спілкування з представниками ЗМІ Чернівецької області, яке транслювалося прес-службою його Офісу в Facebook.

"Мова не йде про те, що Україна буде допомагати, (надавати) військову допомогу будь-якій країні", - наголосив Зеленський.

Відео дня

Водночас, президент заявив, що відносини України і Азербайджану в останній рік-два є особливими.

"Вони дуже серйозні, потужні і на економічному напрямку, і на геополітичному. Це правда. Ми підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність Азербайджану, і вони, так само завжди, коли ми говоримо про Крим, - вони відверто кажуть, що була незаконна анексія Криму, завжди підтримують нашу територіальну цілісність і суверенітет України. Тому тут ми підтримуємо один одного", - заявив президент.

Читайте також"Контролюйте свої емоції": Кулеба закликає бути зваженими у коментарях щодо конфлікту Азербайджану та Вірменії

Надання військової допомоги Азербайджану Україною: з чого почалося обговорення

  • Вранці 27 вересня Вірменія та Азербайджан почали бойові дії в районі Нагірного Карабаху. Сторони звинуватили один одного у взаємних обстрілах, у результаті яких є загиблі.
  • У Вірменії та невизнаній республіці Нагірний Карабах оголошено воєнний стан і загальну мобілізацію.
  • Азербайджан запровадив воєнний стан з 28 вересня.
  • Народний депутат від "Слуги народу" Людмила Марченко в ефірі одного з телеканалів заявила, що нібито Україна "не пройде повз" надання військової допомоги Азербайджану, якщо виникне необхідність.
  • 2 жовтня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Україна не надаватиме військову допомогу в конфлікті Азербайджану та Вірменії у Нагірному Карабасі жодній стороні. "Україна не надаватиме військову допомогу в азербайджано-вірменському конфлікті жодній із сторін. А ось медичну допомогу - пігулки для депутатів, які надто вже фантазують, треба б пошукати усією країною", - зауважив він.
  • Своєю чергою, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав українців до зважених коментарів щодо конфлікту Азербайджану та Вірменії, які б не провокували протистояння і ворожнечу, а відповідали офіційній позиції України.