Голова уряду Японії може приїхати в Київ \ фото ua.depositphotos.com

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда розглядає можливість візиту в Київ у лютому для переговорів з президентом України Володимиром Зеленським.

Як повідомило видання Yomiuri з посиланням на джерела в японському уряді, як голова G7 цього року, Японія хоче показати, що має намір продовжувати надавати підтримку Україні. Також країна має намір оприлюднити спільну з Києвом заяву про засудженням агресії РФ.

При цьому, Міністерство закордонних справ Японії поки не коментує інформацію ЗМІ. Але виступаючи в телевізійній програмі заступник головного секретаря кабінету міністрів Сейдзі Кіхара сказав, що Японія повинна розглянути таку ідею. "Але на даному етапі нічого не вирішено", - сказав він.

Відео дня

Раніше цього місяця японський лідер сказав президенту Зеленському під час телефонної розмови, що подумає над запрошенням відвідати Київ.

Позиція Японії щодо війни в Україні 

12 липня 2022 року Японія закликала однодумців об'єднатися проти повномасштабної війни Росії в Україну. При цьому Токіо вирішило працювати з країнами "Великої двадцятки", які не ввели санкції проти Москви. Водночас сама Японія ввела 13 пакетів санкцій проти РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: