У США хочуть перекрити РФ всі шляхи доходу та імпорту / фото ua.depositphotos.com

США ввели ряд потужних санкцій проти економіки Росії, щоб покарати її за вторгнення в Україну. Тепер офіційні особи США наполягають на тому, щоб вони були ефективними, закриваючи лазівки, лобіюючи підтримку інших країн і розправляючись з людьми, які потурають ухиленню Росії від обмежень.

Чиновники адміністрації кажуть, що мета другого етапу - перекрити всі шляхи, що забезпечують доходи і імпорт, необхідні президенту Володимиру Путіну для ведення війни, навіть незважаючи на те, що Європа продовжує закуповувати значні обсяги нафти і газу в Росії, йдеться в матеріалі The Wall Street Journal.

Це означає націлювання на іноземні банки і криптовалютні платформи, які допомагають Росії підтримувати доступ до міжнародних валют, захоплення банківських рахунків і корпоративних активів олігархів, занесених в чорний список, і покарання іноземних компаній, викритих в експорті контрольованих товарів в країну.

Відео дня

Це також означає спроби переконати такі країни, як Китай та Індія, які не приєдналися до кампанії економічного тиску Заходу, скоротити потік грошей та експорту, які все ще надходять до Росії .

Мета Вашингтона полягає в тому, щоб "дати українцям можливість захищати себе, послабити здатність Росії вести цю війну [і] проектувати силу в майбутньому", — заявив минулого місяця заступник міністра фінансів США Уоллі Адейемо на форумі безпеки в Аспені, конференції з національної безпеки і питання зовнішньої політики.

Нагадаємо, у Зеленського анонсували перший документ з гарантій безпеки для України. Українська сторона вже ознайомилася з текстом і вважає, що це буде "дуже потужний документ".

Вас також можуть зацікавити новини: