Венедіктова зареєструвала кримінальне провадження щодо оприлюднених записів нібито переговорів Порошенка і Байдена / фото УНІАН

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова зареєструвала кримінальне провадження щодо оприлюднених 19 травня записів нібито переговорів екс-президента України Петра Порошенка з колишнім віце-президентом США Джо Байденом та колишнім державним секретарем США Джоном Керрі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це президент Володимир Зеленський повідомив на прес-конференції.

Читайте такожПлівки Деркача: на Порошенка завели ще одну справу щодо держзради - ЗМІ

Відео дня

“Що стосується вироку пану Порошенку, я впевнений у цьому (що став вироком Порошенку - УНІАН). І я впевнений, що це все попереду. Ви ж бачили і вчорашній скандал… Я впевнений, що вони так керували державою, що на них чекає ще багато різних пригод і різних вироків. Не хочу про це говорити, тому що це повноваження все ж таки не мої”, - сказав Зеленський.

За його словами, він знає про історію з опублікованими записами.

“Я думаю, що це не останній дзвінок, який побачать українці... Я знаю, що генеральний прокурор України ще вчора зареєструвала кримінальне провадження через депутата (Андрія) Деркача. Будуть розслідувати. Я знаю, що це може бути сприйняте та кваліфіковане як державна зрада”, - заявив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 19 травня 2020 року народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіозаписи розмов колишнього віце-президента США Джо Байдена, екс-голови Держдепу Джона Керрі та екс-президента України Петра Порошенка. На записах, зокрема, можна почути, як Порошенко, перебуваючи на посаді голови держави, обговорює з американськими політиками чимало питань внутрішньої політики в Україні: тарифи, націоналізацію "Приватбанку", звільнення Шокіна і призначення Луценка на посаду генпрокурора, а також багато іншого.