У Балуха зламані рука та ключиця / Фото УНІАН, Михайло Палінчак

В Офісі президента вкрай стурбовані інформацією про жорстоке побиття колишнього кремлівського бранця Володимира Балуха в річницю його звільнення.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ОП у Telegram-каналі.

«Офіс Президента вкрай стурбований інформацією про напад на колишнього політв'язня Володимира Балуха. Його жорстоко побили цієї ночі – фактично в річницю його звільнення з полону. Зламані рука та ключиця. За повідомленнями лікарів, загрози його життю немає», - розповідають в ОП.

Відео дня

В Офісі президента вимагають від Національної поліції швидкого та повного розслідування цього злочину.

«Вуличне насильство в Україні останніми роками досягло загрозливого масштабу. Злочинці відчули, що принцип невідворотності покарання не працює. Очікуємо від правоохоронців більш систематичної роботи для відновлення порядку на вулицях та превенції правопорушень», - наголошують у Зеленського.

Також повідомляється, що наразі «немає підтверджених даних, які свідчили б про те, що в нападу міг бути політичний мотив».

Втім, в ОП підкреслюють, що всі версії мають бути ретельно перевірені, зокрема політична.

Нагадаємо, як повідомив сьогодні екс-політв'язень Олег Сенцов, колишнього кремлівського бранця Володимира Балуха побили вночі. Його знайшли тільки вранці 8 вересня.

Читайте такожПобиття Балуха: у поліції розповіли перші подробиці

Володимир Балух: біографія

  • Володимир Балух є уродженцем Криму, після анексії РФ півострова – у 2014 році – відмовився від російського громадянства.
  • У 2016 році був захоплений російськими силовиками в Криму і відтоді перебував під наглядом Кремля  - у в’язницях РФ - як політв’язень.
  • 7 вересня 2019 року його разом з іншими 35 відомими бранцями Кремля обміняли на 35 утриманих Україною росіян. Тоді українець розповів журналістам, що збирається займатися громадською діяльністю.
  • Володимир Балух брав активну участь в акціях протесту проти дій правоохоронних органів України.
  • 31 серпня стало відомо, що Балух балотуватиметься разом з іншим екс-політв’язнем Сущенком на місцевих виборах за партією «Європейська солідарність».
  • Учора, в понеділок, 7 вересня, був рік з дня звільнення Балуха з московського полону.