Український депутат опублікував неоднозначну розмову про Дональда Трампа / REUTERS

Позафракційний нардеп Андрій Деркач опублікував нові аудіозаписи, на яких нібито записано розмову екс-президента України Петра Порошенка і колишнього віце-президента США Джозефа Байдена.

Читайте такожНардеп Деркач має намір відповісти на санкції США " шокуючими фактами викриття"

Розшифровку діалогу наводить «Гордон», за словами Деркача, він відбувся 16 листопада 2016 року. Учасники обговорюють, зокрема, новообраного на той момент президента США Дональда Трампа.

Відео дня

"Я розповів йому про досить велику кількість позитивних речей, які робить президент Обама і нинішня адміністрація. Але, чесно кажучи, я очікував набагато більш прохолодної розмови. Але він був дуже щирий і теплий", – зазначає голос, схожий на Порошенка.

"Добре. Дивіться, цей хлопець, говорячи англійською, є псом, що біжить за машиною по дорозі. Поганий пес буде бігти за машиною вздовж дороги. Це вислів англійською мовою. Він зловив машину. Він пес, який зловив машину. Він навіть не знає, що робити, він навіть не знає, з чого зроблена ця машина і що в ній. Значить у нас є... зробити його героєм", - відповідає йому людина з голосом Байдена.

Імовірний Байден також розхвалив імовірного Порошенка за боротьбу з корупцією.

«З Божою допомогою, діти співатимуть пісні про вас вже через 30 років. Я не жартую, подумайте про це. Ви - перший, хто почав, фактично створив вільну від корупції, демократичну націю України. Господи! Я завершу кар'єру як хороший віце-президент, я не закінчу кар'єру як засновник, як батько-засновник країни. Я готовий помінятися місцями з вами", - уклав він.

Плівки Деркача: що відомо

  • 19 травня Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які нібито можуть свідчити про вплив екс-віце-президента США Джозефа Байдена на Петра Порошенка. 22 липня нардеп оприлюднив другу порцію записів.
  • Записи були продемонстровані під час прес-конференції, на якій Деркач, зокрема, заявив, що за закриття справи проти компанії Burisma пропонували хабар в 50 мільйонів доларів. З цієї суми, нібито, офіційно засвітили лише 6 млн, а зі справи зникли компанії, близькі до сім'ї Байдена.
  • 10 вересня Сполучені Штати Америки ввели санкції проти українського нардепа Андрія Деркача. На що той заявив, що має намір відповісти "шокуючими фактами".