REUTERS

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії не визнає голосування за поправки в Конституцію Російської Федерації в окупованому Криму.

Про це йдеться в повідомленні Посольства Британії в Україні у Facebook.

Читайте такожРосія вимагає на "нормандському саміті" показати проект змін до Конституції України

Відео дня

"Використання Росією території Криму для голосування за поправки до конституції РФ є неприпустимим. Велика Британія не визнає і ніколи не визнаватиме такого голосування на суверенній українській території. Ми солідарні з Україною у нагадуванні Росії та світу, що Крим - це Україна", - заявили британські дипломати.

Як повідомляв УНІАН, 1 липня в РФ відбулося основне голосування щодо поправок до Конституції.

Внесення змін до Конституції президент РФ Володимир Путін ініціював у січні. Тоді ж він заявив, що поправки мають бути схвалені всенародним голосуванням, хоча закон цього не вимагав.

Для набрання поправками чинності необхідно, щоб їх схвалили більше половини учасників всенародного голосування. Явка значення не має - на відміну від референдуму, де потрібно, щоб на дільниці прийшли більше половини виборців.

Раніше Путін, коментуючи поправку до Конституції РФ, яка в разі ухвалення дасть йому право балотуватися на новий термін, заявив, що інакше «років через два замість нормальної роботи на багатьох рівнях влади» розпочнеться «рискання очима» в пошуках можливих наступників.