Порошенка підозрюють у держзраді й фінансуванні тероризму / REUTERS

Печерський райсуд Києва оголосив запобіжний захід підозрюваному у держзраді п’ятому президенту України, нардепу від "ЄС" Петру Порошенку.

Під час попереднього засідання 17 січня прокурори просили суддю взяти Порошенка під варту з можливістю внесення застави у розмірі близько 1 мільярда гривень.

Оголошення рішення перенесли на середу, 19 січня.

Суд над Порошенком: 19 січня п'ятому президенту обирають запобіжний захід - онлайн-трансляція

14:20. Суд відпустив Порошенка під особисте зобов'язання

13:47. Петро Порошенко прибув до суду, виступивши перед прихильниками. 

13:07. Будівлю суду у зв’язку з протестами охороняє кордон правоохоронців.

12:30 Під судом – нові сутички. Правоохоронці забирають бочки, які принесли громадяни. Журналісти стверджують, що поліція розпилила сльозогінний газ.

На місці чергують представники Нацгвардії, спецпризначенці і поліція. Правоохоронці намагалися відтіснити протестувальників від наметів. Самі учасники акції кажуть, що бочки хотіли запалити для підтримки "духу" протесту.

12:07. Під Печерським райсудом сталися сутички між правоохоронцями та прихильниками Порошенка, які прийшли його підтримати, у хід пішли газові балончики.

11:50. Захист Порошенка оскаржив арешт його майна. Про це Українським Новинам повідомив адвокат Ігор Головань. За словами адвоката, скаргу подано до Київського апеляційного суду.

Новина доповнюється...

Рішення щодо запобіжного заходу Порошенку обирають у рамках справи про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій і сприяння терористичним організаціям "ЛНР" і "ДНР" групою громадян України.

Нардеп повернувся до України через місяць після того, як проігнорував вручення повістки на допит до ДБР.

Порошенка підозрюють в тому, що, діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛДНР".

Кримінальне провадження проти Порошенка розслідується за статтями про фінансування тероризму, держзраду й створення терористичної організації.

Раніше у рамках цієї справи про держзраду про підозру повідомили про підозру депутату від "ОПЗЖ" й куму Путіна Віктору Медведчука. Ще одного фігуранта, міністра енергетики 2014-2016 рр., Володимира Демчишина оголосили в розшук.

6 січня Печерський райсуд Києва наклав арешт на майно та активи Порошенка.

Вас також можуть зацікавити новини: