Ольга Бєлькова склала мандат / фото УНІАН

Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата України Ольги Бєлькової, яка була членом фракції “Батьківщина”.

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 343 депутати при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Під час виступу з трибуни парламенту Бєлькова зазначила, що була депутатом VII, VIII і IX скликань Верховної Ради і прийшла в парламент з політичною силою Віталія Кличка, щоби писати закони для працівників IT-сфери.

Відео дня

Читайте такожРада не відпустила Вакарчука з парламенту

За її словами, саме “айтішніки” та інші люди пішли на Майдан, щоб “боронити свої мрії” і вона разом з іншими політиками мала забезпечувати їх теплим взуттям, вести перемовини з тодішньою коаліцією. Вона наголосила, що “це теж робота політика”.

Вона зазначила, що багато запропонованих нею законів були ухвалені і вона знає, як в парламенті інколи важко шукати компроміси.

Бєлькова подякувала фракції “Батьківщина”, з якою працювала, та коаліції, оскільки її поправки ухвалювали і до її точки зору прислухалися.

Вона наголосила, що “навіть найкращі професіонали мають проводити певне перезавантаження і час від часу звірити теоретичні концепції з реаліями”.

Також Бєлькова зазначила, що хоче переконатися, що написані закони, в тому числі з її участю, працюють так, як задумано.

“Я планую використати мій парламентський досвід і роботу з вами саме на користь захисту великих українських інтересів. От з цих причин я і складаю депутатські повноваження. Спокійно, з планами на майбутнє. І з розумінням того, що в цьому залі в усіх без виключення фракціях є люди, яких я знаю особисто, і які у важкі моменти обов’язково зроблять так, як треба великій Україні”, - наголосила Бєлькова.

Вона попросила підтримати її заяву і вважати її “політиком запасу”.

У відповідь голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зазначив, що не буває політиків запасу. “Я впевнений, що ви завжди будете залишатися політиком”, - сказав він і подякував їй за роботу.

Народні депутати України після виступу Бєлькової з трибуни парламенту провели її оплесками та стоячи.