Путін може не втримати свою владу, вважає Вадим Скібіцький / фото REUTERS

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький порівняв путінську систему влади з "Жигулями" без дзеркал, але з ядерною боєголовкою у багажнику.

Про це сказав Скібіцький в ексклюзивному інтерв’ю північномакедонському виданню Civilmedia.mk, говорячи про наслідки 36-годинного бунту групи найманців Пригожина 24 червня, який показав тріщини в путінській "машині". 

"Так, путінська техніка має тріщини, корозію. Це кремлівські "Жигулі", у яких немає дзеркал і в багажнику є ядерна боєголовка. Повстання Пригожина показало не тільки тріщини, але й неспроможність російського диктатора втримати кермо", - зазначив Скібіцький.

Відео дня

Він нагадав, що за 36 годин бойовики збили 8 одиниць російської військової авіації, загинули кілька десятків військовослужбовців, у тому числі пілоти. Одночасно вагнерівці ледь не захопили ядерний об’єкт "Вороніж-45".

"Як то кажуть, відчуйте різницю: чекістський ватажок, який будував імідж на браваді "топити терористів в унітазі", перетворився на слабкого дідуся-параноїка – переляканого, але й мстивого, про що свідчать чистки у російській окупаційній армії, що розпочалися після повстання "Вагнера" з метою виявлення та покарання тих, хто підтримував Пригожина", - сказав Скібіцький.

Він зауважив, що повстання підтримали не лише окремі представники військової еліти Росії, а й пересічні російські жителі, про що свідчить перехоплене військовою розвідкою України повідомлення МВС РФ. 

"У секретному документі даються закриті рейтинги симпатій до Путіна і Пригожина, а для російського диктатора вони невтішні", - продовжив Скібіцький.

Щодо погрози Російської Федерації застосувати ядерну зброю, за словами представника ГУР, це розцінюється як прояв шантажу та залякування. 

"Вважаю, що ймовірність того, що Путін скористається "червоною кнопкою", є низькою, в тому числі через позицію офіційного Пекіна, який публічно висловився проти застосування ядерної зброї. І навіть якщо такий сценарій гіпотетично допустити, це не дозволить агресору виграти війну, але це буде останній день існування Росії", - сказав Скібіцький.

Він також сказав, що терористичне угруповання "Вагнер" на полі бою в Україні завдало більше проблем, ніж регулярна російська армія. Найманці Пригожина справді були більш підготовлені та боєздатні.

Режим Путіна на межі краху: що кажуть експерти

Як повідомляв УНІАН, військовий експерт Олег Жданов вважає, що процесом війни проти України в Росії керує вже не кремлівський диктатор Володимир Путін. 

Ізраїльський журналіст Цві Зільбер припустив, що відправними точками для остаточного краху режиму Путіна стане втрата Кримського мосту, а тим паче окупованого Криму.

Вас також можуть зацікавити новини: