Російські пропагандисти активно працюють за кордоном / фото СБУ

Головна мета активізації російської дезінформаційної атаки проти України в іноземних ЗМІ спрямована на послаблення міжнародної коаліції, яка надає підтримку Україні для відбиття російської агресії.

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов сказав в ефірі телемарафону. "Важливий нюанс згідно повідомлення Центру протидії дезінформації, цю компанію дезінформації готують безумовно не іноземні ЗМІ, а готує держава-агресор та російські спецслужби, і використовуючи для цього у прямий чи непрямий спосіб різноманітні інструменти: лідерів суспільної думки, різні інформаційні мережі, платформи, майданчики, і у тому числі і ЗМІ, залучаючи експертів, журналістів, зокрема, з певним бекграундом роботи на території Російської Федерації у період правління Путіна", - сказав Юсов.

За його словами, за кордоном в багатьох країнах-партнерах України відбуваються важливі події і розглядаються важливі рішення стосовно підтримки і посилення цієї підтримки для України у боротьбі проти російської агресії.

Відео дня

"У цей період ворог буде намагатися посилювати дезінформаційну кампанію. Нічого нового ми там не побачимо, тобто, набір фейків, кліше про безперспективність українського спротиву, про failed-state, про начеб-то тотальну корумпованість України, і багато інших речей", - сказав Юсов.

Він відзначив, що з початку листопада спостерігається активізація посилення російських інформаційно-психологічних операцій. Ця кампанія має мету послабити міжнародну проукраїнську коаліцію.

"Ця компанія і операція з початку листопада вже триває, але ця фаза - хвиля дезінформації і низка дезінформаційних матеріалів в іноземних ЗМІ - це питання найближчого часу, коли зараз мають прийматися ключові рішення стосовно майбутнього України і посилення підтримки для нашої держави", - наголосив Юсов.

Російська пропаганда

Центр протидії дезінформації при РНБО України попереджає про підготовку дезінформаційної кампанії проти керівництва України. Зокрема, готуються відповідні публікації іноземні журналісти, які працювали у РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: