Стефанишина заявила, що Зеленський ще не вирішив, чи поїде він на саміт НАТО / скріншот

Президент України Володимир Зеленський ще не вирішив, чи відвідає саміт НАТО у Вільнюсі 11-12 липня. Офіційний Київ ще не знає, що буде у фінальних документах.

"Ще не прийнято жодних остаточних рішень (про візит президента - УНІАН). Ми до кінця не розуміємо формату всіх зустрічей у Вільнюсі, але і до кінця не розуміємо рішень, які будуть фізично покладені на стіл", - заявила віце-прем'єр-міністр України з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв'ю "Європейській правді".

За її словами, від змісту фінальних документів залежатиме, чи поїде Зеленський на саміт Альянсу.

Відео дня

"Весь цей тиждень і попередні місяці ми провели в комунікації з союзниками. Президент здійснив ряд візитів особисто. Він поїхав до Туреччини, щоб вести відповідні переговори. І його роль, я думаю, буде визначальною і в рішеннях, які можуть бути прийняті по Швеції", - зазначила чиновниця.

Крім того, Стефанішина зазначила, що глава Офісу президента Андрій Єрмак також веде переговори щодо гарантій безпеки та фінальних документів, але ніяких рішень ще не прийнято.

Саміт НАТО у Вільнюсі - що відомо

11-12 липня у Вільнюсі відбудеться черговий саміт НАТО, на якому Україна прагне отримати чіткі терміни вступу до Альянсу. При цьому в офісі президента відзначити, що Київ розраховує на запрошення з "відкритою датою". 

23 з 31 членів НАТО підтримали приєднання України, але США і Німеччина не висловили підтримку в цьому питанні. Президент США Джо Байден заявив, що ще Україна не готова до членсту в Альянсі. У свою чергу Німеччина побоюється, що війна в Україні пошириться на весь блок.

Вас також можуть зацікавити новини: