У РФ відреагували на пропозицію змінити Мінський процес / Ілюстрація REUTERS

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував пропозицію президента України Володимира Зеленського змінити Мінський процес. 

Читайте такожЗеленський різко відповів на пропозицію Путіна: не збираюся говорити з терористами

Як повідомляють "Известия", Пєсков назвав заяву Зеленського "черговим тривожним сигналом".

Відео дня

"Ми неодноразово говорили про те, що це дуже непроста ситуація, зайвий раз на вищому рівні демонстрація того, що Україна хотіла б Мінський процес видозмінити, а його видозмінити, не поклавши йому край, просто неможливо», — сказав представник Кремля.

При цьому Пєсков не став відповідати на питання журналістів щодо того, про що президент Росії Володимир Путін хотів би поговорити з Зеленським окрім Донбасу.

Раніше в інтерв'ю Financial Times Зеленський запропонував залучити США, Велику Британію і Канаду до переговорів по Донбасу.

"Зараз я беру участь у процесі, який був розроблений до мого приходу (на пост президента - ред.). Мінський процес повинен бути більш гнучким у цій ситуації. Він має служити цілям сьогодення, а не минулого. Є два варіанти: ми можемо змінити мінський формат, скорегувати його. Або ми можемо використовувати якийсь інший формат. Швидкість має значення. Темп цього процесу важливий, тому що ми втрачаємо людей щодня", - заявив президент.

Можлива зустріч Зеленського з Путіним: що відомо

  • Зеленський у відеозверненні, оприлюдненому 20 квітня, запропонував Путіну зустрітися в "будь-якій точці" Донбасу, де йде війна.
  • 22 квітня Путін заявив про готовність обговорити з Зеленським у Москві двосторонні відносини в будь-який зручний час.
  • Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук повідомив, що Україна запропонувала прем'єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньяху стати посередником у переговорах президентів України та Росії.
  • Кравчук вважає, що переговори Зеленського і Путіна можна проводити тільки в нейтральній країні.
  • Глава української делегації в ТКГ пропонує Фінляндію або Швейцарію для проведення можливих переговорів між президентами України і РФ.