Петер Сіярто закликав ОБСЄ направити спецмісію на Закарпаття / фото REUTERS

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто закликав ОБСЄ направити спецмісію організації на Закарпаття через обшуки в представників угорських нацменшин.

Про це голова МЗС Угорщини заявив під час телефонної розмови з керівником місії ОБСЄ Гентом Чакаєм, передає ТСН.

Міністр закордонних справ Угорщини заявив, що спостерігачі ОБСЄ будуть проінформовані про те, що сталося і зв'яжуться з представниками угорців Закарпаття.

Відео дня

"Я попросив його надіслати спеціальну місію спостерігачів ОБСЄ в Україну на Закарпатті для розслідування вчорашніх образ на адресу угорської громади", - написав Сіярто.

Нагадаємо, раніше Сіярто заявив, що обговорить з НАТО питання подальшого блокування членства України. Він стверджує, що останні дії української влади "перекреслили усі цивілізовані та європейські стосунки між країнами".

Читайте такожОбшуки у "благодійників" на Закарпатті: СБУ вилучила пропаганду "Великої Угорщини" (фото)

Інцидент на Закарпатті: депутати заспівали гімн Угорщини

  • На Закарпатті Служба безпеки України у межах визначеної законодавством компетенції перевіряє інформацію щодо можливих ознак протиправної діяльності в діях депутатів Сюртівської сільської об’єднаної територіальної громади.
  • 21 листопада 2020 року під час прийняття присяги депутатами Сюртівської сільської об’єднаної територіальної громади, за ініціативи голови, частина обранців виконала національний гімн Угорщини.
  • В СБУ отримані матеріали щодо цієї події нині ретельно перевіряються. За результатами перевірки обіцяють вжити відповідних заходів реагування.