Штаб-квартира НАТО в Брюсселі / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський закликав активізувати реалізацію реформ, що дозволять Україні приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО.

Читайте такожЗеленський затвердив Стратегію нацбезпеки УкраїниЯк передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час урочистої церемонії відкриття багатонаціональних командно-штабних навчань «Репід Трайдент - 2020» у Львівській області.

Відео дня

«Щоразу під час зустрічей з міжнародними лідарами я наголошую: війна на сході – це загроза не тільки для України, це загроза для безпеки та стабільності усіх країн Європи та світу», - зазначив Зеленський і додав, що міжнародні партнери солідарні з Україною в цьому питанні.

Президент відзначив необхідність подолання існуючих викликів та пошуку механізмів адекватної реакції на них.

«Одним з таких є інтеграція України до НАТО. На початку тижня мною затверджено стратегію національної безпеки України, згідно з якою членство в НАТО є стратегічним курсом держави Україна», - додав президент.

Зеленський наголосив на вважливості швидкого досягнення взаємосумісності Збройних сил України з відповідним структурами держав Альянсу, а також активізації реформ, які дозволять Україні отримати запрошення та приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО.

Новини по темі: