Олександр Лукашенко / REUTERS

Білорусь у питанні визначення подальшої долі затриманих "вагнерівців" співпрацюватиме з Україною та РФ.

Про це заявив президент країни Олександр Лукашенко в ході сьогоднішньої телефонної розмови з українським колегою Володимиром Зеленським, передає його прес-служба .

Читайте також"Саша 3% - Це не фантазія": білоруська журналістка розповіла про рейтинг Лукашенка в Беларуси

Відео дня

"Володимир Зеленський торкнувся в розмові питання про затриманих в Білорусі бойовиків . Він поінформував, що вони брали участь у бойових діях на Донбасі, і українська прокуратура веде розслідування за цими фактами. Олександр Лукашенко своєю чергою зазначив, що правоохоронні органи будуть співпрацювати з цього питання в рамках підписаних з Росією та Україною міжнародних угод", - сказано в повідомленні.

У Лукашенка уточнили, що сторони також говорили про посилення прикордонного контролю на спільній ділянці кордону. Також темою бесіди стали коронавірус і підготовка до майбутнього Форуму регіонів України та Білорусі.

Читайте такожСуперниця Лукашенко на виборах в Білорусі розповіла, як їй погрожували з українського номера

  • 29 липня співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали під Мінськом 32 російських бойовика ППК "Вагнер" і ще одну людину на півдні країни. За повідомленням ЗМІ, серед них були і ті, хто воював проти України на Донбасі.
  • За даними правоохоронних органів Білорусі, надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії. При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, і на всіх - три великих важкі валізи, завантаження яких транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.
  • 30 липня в Офісі президента заявили, що українська сторона звернеться до Республіки Білорусь з клопотанням про видачу бойовиків російської ПВК "Вагнера", яких підозрюють у військових злочинах на території Донбасу, з дотриманням всіх передбачених процедур.