У Харкові 31 жовтня пройдуть вибори / ua.depositphotos.com

За Ігоря Терехова на виборах мера Харкова готові віддати свій голос 52,3% жителів міста з тих, хто визначився зі своїм кандидатом.

Такі дані оприлюднив сьогодні Центр SOCIS, що проводив дослідження думок харків'ян з 20 по 28 вересня.

Як відомо, якщо один з кандидатів на виборах мера Харкова в першому турі набере більше 50% голосів, то він автоматично буде оголошений переможцем.

Відео дня

Згідно з результатами дослідження, Терехов є також лідером за рівнем особистої довіри серед харківських політиків: 54,9% опитаних повністю довіряють або скоріше довіряють йому.

На другому місці серед кандидатів в мери знаходиться Михайло Добкін: за нього готові проголосувати 29,1% опитаних, які визначилися з вибором. Інші можливі кандидати йдуть у списку з великим відривом: на третьому місці Юлія Світлична з 6,6% голосів, у решти політиків показники не перевищують 2%.

При цьому Добкін є антилідером у рейтингу особистої довіри: йому зовсім не довіряють або скоріше не довіряють 60,5% харків'ян.

Показово, що Добкіна не бачать переможцем виборів велика частка навіть тих громадян, які збираються віддати за нього голос. 60,6% опитаних вважають, що якби вибори відбулися найближчої неділі, то мером би став Ігор Терехов. А ім'я Добкіна як потенційного переможця назвали лише 15,5% опитаних.

Центр SOCIS провів опитування 800 жителів Харкова у всіх районах міста методом face to face. Дані є репрезентативними на рівні всього міста за показниками статі та віку (старше за 18 років), а також за ознакою поділу міста на адміністративно-територіальні райони. Помилка вибірки (довірчий інтервал): +/- 3,6%.