В ОП зазначиили, що підтримують демократичні цінності / фото УНІАН

В Офісі президента України заявляють, що особиста образа певних осіб у де-факто діючій владі Білорусі на офіційний Київ поширюється на площину міждержавних відносин.

Про це йдеться у поширеній прес-службою Офісу президента заяві щодо ситуації з хасидами на білорусько-українському кордоні.

«Змушені також констатувати, що особиста образа певних осіб у де-факто діючій білоруській владі поширюється сьогодні, на превеликий жаль, і на площину міждержавних відносин», - сказано в заяві.

В ОП нагадали, що Україна зайняла нейтральну позицію щодо політичної кризи, яка була спровокована сумнівно організованим голосуванням на виборах президента Республіки Білорусь 9 серпня.

«Ми підтримуємо загальновизнані на Європейському континенті демократичні цінності та вважаємо, що кожна держава повинна дотримуватися зобов’язання на сто відсотків забезпечувати права та свободи людини, які гарантовані міжнародними конвенціями та відповідним національним законодавством, яке принаймні формально існує також і в Білорусі», - підкреслили у Зеленського.

Що відбувається в Білорусі: хроніка протестів