Кличко прокоментував останні дії Німеччини щодо України \ kiev.klichko.org/

Останні дії Німеччини, яка вважається партнером України, викликають збентеженість і розчарування.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в інтерв’ю найбільшому німецькому комерційному телеканалу RTL.

"Коли наш європейський партнер Німеччина не тільки не допомагає, а й блокує військову допомогу інших країн та підтримує "Північний потік 2", який Росія використовує як економічну зброю - це викликає щонайменше збентеженість і розчарування. Та ставить під питання нашу дружбу", - сказав Кличко.

Читайте такожНімеччина вимагала виключити з пакету санкцій проти РФ енергосектор - Bloomberg

Він зазначив, що Україна не хоче війни і сподівається на мирне врегулювання гострої ситуації щодо загрози подальшої агресії Росії . "Але не за рахунок інтересів України, її територіальної цілісності, життя наших громадян", - сказав столичний мер.

"Маємо бути готові до будь-якого розвитку подій. Тому потребуємо конкретної міжнародної підтримки — зокрема, щодо постачання оборонного озброєння", - підсумував політик.

Як повідомляв УНІАН, Німеччина виступає проти надання озброєння Україні на тлі загрози вторгнення з боку Росії. Крім того вона перешкоджає іншим державам таким чином підтримувати Україну. Крім цього, німецька влада наполягає на виключенні з пакету санкцій щодо Москви в разі нападу на Україну, енергетичного сектора.

Вас також можуть зацікавити новини: