Володимир Зеленський / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Президент України Володимир Зеленський знову звернуся до українців і закликав зберігати спокій.

Глава держави записав нове відеозвернення до громадян, яке опублікував у своєму Telegram-каналі.

"Мисліть критично, логічно й позитивно. І хоч які б новини за весь цей день ви прочитали, побачили й почули, завершуйте його, знаючи головне: у режимі 24/7 ми робимо й зробимо все, щоб вам було мирно, тепло, ситно. І щоб усі ви були здоровими", – написав він у підписі до відео.

За його словами, посольства країн ЄС та багатьох інших залишають усіх своїх працівників в Україні.

"А те, що деякі країни вивозять частину своїх дипломатів - ще зовсім не означає неминучу ескалацію і є тонкощами складної дипломатичної гри. Разом з партнерами ми працюємо спільно і діємо єдиною командою", – зазначив він у зверненні.

"Завтра відбудеться зустріч радників "нормандського формату". Ми працюємо, аби якомога швидше відбулася зустріч чотирьох президентів задля майбутнього настання миру в Україні", - додав президент.

За його словами, на сьогодні "все непросто, але є надія".

"Звісно, рожевих окулярів немає, дитячих ілюзій немає. Все непросто, але є надія, спокій, витримка і робота 24/7. А отже буде результат. А отже буде і мир", – заявив Зеленський.

Також президент запевнив, що поточний опалювальний сезон Україна проходить нормально:

"Цей опалювальний сезон за усіма прогнозами ми проходимо нормально. Так, спроб, аби спричинити кризу, багато, вистачає, але так само нам вистачає і газу, і вугілля. А головне - вистачає сил, аби тримати все під контролем і перемагати усі-усі спроби дестабілізації. Вистачає і вистачить".

Читайте такожКанада наказала членам родин дипломатів покинути Україну - ЗМІНагадаємо, вчора Зеленський також закликав українців зберігати спокій та не кричати "все пропало": "Знаємо все. Готові до всього. Віримо у краще. І робимо для цього абсолютно все разом із нашими партнерами, дипломатами та нашими військовими".

Крім іншого, він повідомив, що українці отримають ще по 500 гривень за вакцинацію бустерною дозою, а також що в України достатньо запасів газу та вугілля.

Вас також можуть зацікавити новини: