У Крим не прийдуть європейські інвестиції / Фото: УНІАН

Посли країн ЄС 9 червня продовжать заборону на інвестування в окупованому Росією Криму.

Про це у своєму Twitter повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.  

Економічні санкції щодо Криму були введені європейською стороною після його окупації Росією в 2014 році. Відтоді термін їх дії щорічно продовжують.

Відео дня

Обмеження охоплюють заборону на імпорт продукції, що походить з Криму, в країни Євросоюзу, а також заборону на інвестиції і капіталовкладення в Криму.

Читайте такожГлави МЗС країн Євросоюзу розглянуть питання про участь у саміті "Кримської платформи"

В умовах санкцій жоден європеєць або зареєстровані в ЄС компанії не можуть купувати нерухомість або підприємства в Криму, фінансувати кримські компанії або поставляти послуги.

Крім того, забороняється здійснення туристичних послуг. Європейські круїзні кораблі не можуть зв'язуватися з усіма кримськими портами, крім надзвичайних ситуацій.

Забороняється також експорт певних товарів і технологій кримським компаніям, а також застосовувати ці товари і технології на транспорті, в телекомунікаціях, в енергетичному секторі.

Це стосується, серед іншого, розвідки природних ресурсів на окупованих територіях, видобутку нафти, газу і корисних копалин.

Обмежувальні заходи стосуються осіб і компаній з країн-членів Євросоюзу і поширюються на територію окупованого Криму і Севастополя.