REUTERS

Лідери Європейського Союзу продовжили до 23 червня 2020 року заборону європейським компаніям вкладати інвестиції в окупований Росією Крим та імпортувати товари з півострова.

Читайте такожЄС виключив з антиросійського санкційного списку дев'ять осіб з оточення Януковича - ЗМІ

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європейської Ради в рамках саміту лідерів держав та урядів країн-членів Євросоюзу, який проходить у Брюсселі 20-21 червня.

Відео дня

"20 червня Європейська Рада продовжила до 23 червня 2020 року обмежувальні заходи, запроваджені у відповідь на незаконну анексію Криму та Севастополя Росією", - йдеться у повідомленні.

Ці заходи стосуються компаній та осіб з Євросоюзу. Також у Європейській Раді зазначили, що як йшлося в декларації високого представника Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні від 17 березня, "через п'ять років з часу незаконної анексії Криму і Севастополя Росією, Європейський Союз зберігає твердість у своїй відданості суверенітету і територіальній цілісності України".

"ЄС не визнає і продовжує засуджувати це порушення міжнародного права", - йдеться в повідомленні Європейської Ради.

Як повідомляв УНІАН, минулого року Рада ЄС продовжила до 23 червня 2019 року заборону європейським компаніям інвестувати у Крим.

Санкції включають заборону на імпорт продукції, що походить з Криму, до країн Євросоюзу, а також заборону на інвестиції та капіталовкладення в Криму. Це означає, що жоден європеєць або зареєстровані у ЄС компанії не можуть купувати нерухомість або підприємства в Криму, фінансувати кримські компанії або постачати послуги.

Забороняється здійснення туристичних послуг, зокрема європейські круїзні кораблі не можуть зв'язуватися з усіма кримськими портами, окрім надзвичайних ситуацій.

Також забороняється здійснювати експорт певних товарів і технологій кримським компаніям, а також застосовувати ці товари і технології на транспорті, у телекомунікаціях, в енергетичному секторі, зокрема для дослідження, розвідки й видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів, забороняється забезпечувати технічною допомогою, посередницькими операціями, будівничими та інженерними послугами, що пов'язані з інфраструктурою у цих секторах.