Зеленський переграв РФ на переговорах з ЄС / фото УНІАН /  Ковальчук Віктор

Тактика президента України Володимира Зеленського по комунікації з Росією і Євросоюзом, впроваджувана главою ОП Андрієм Єрмаком, дозволила зупинити спробу Кремля дезінформувати європейців.

Про це йдеться в статті «Обозревателя».

«Старий світ все ще консервативний в політиці. Замість заяв в Твіттері або Фейсбуці європейські дипломати надають перевагу старим добрим переговорам (хоча і в відеоформаті). Навчена гірким досвідом Банкова розуміла, що тільки системне дипломатичне спілкування з країнами Євросоюзу дає Україні шанси в протистоянні з Кремлем. Тому за дорученням Зеленського Єрмак почав застосовувати тактику тотальних переговорів з РФ і ЄС. Він постійно ініціював формальне спілкування дипломатів України з колегами з Європейського Союзу. Мета такої тактики - діючи на випередження доносити до європейців позицію України, не даючи можливості Кремлю перекрутити реальність», - пишуть ЗМІ.

Відео дня

Вони наводять як приклад нещодавній інцидент з представником РФ в переговорах радників Нормандської четвірки Дмитром Козаком.

«Козак в листі до інших представників Нормандської четвірки дозволив собі висловити ультимативні вимоги заборонити Збройним силам України відповідати на провокації бойовиків. На що Єрмак жорстко відповів Козаку, вимагаючи повернутися до конструктиву і говорити про дійсно мирний план і дорожню карту по Донбасу, яку розробила Україна разом з Німеччиною і Францією. У Кремлі притихли...», - наголошується в матеріалі.

На думку видання, ще одним важливим активом в торгах з Брюсселем стало створення Центру протидії дезінформації в Києві.

«Європейці та американці високо оцінили проект, який замислювався Зеленським як потужний інструмент протидії російській пропаганді не тільки в Україні, а й на міжнародному рівні», - повідомляється в статті.