Зеленський висловив сподівання, що зустріч "Східного партнерства" відбудеться на початку наступного року / Фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підтримав розробку дорожньої карти подальшого розвитку ініціативи "Східне партнерство" та її затвердження на шостому cаміті "Східного партнерства" у 2021 році.

Під час відеоконференції лідерів "Східного партнерства" Зеленський висловив сподівання, що така зустріч відбудеться на початку наступного року.

Читайте такожВ Євросоюзі наполягають, на шляху зближення України з ЄС спочатку треба повноцінно виконати Угоду про асоціацію

Відео дня

Також він подякував Хорватії за успішне головування в Раді ЄС у поточному півріччі та побажав успішного головування Німеччині у другій половині 2020 року.

Під час відеоконференції лідерів "Східного партнерства" було наголошено, що основними завданнями на майбутнє є подолання наслідків пандемії COVID-19, розширення ініціативи та вироблення довготривалих правил діяльності після 2020 року.

Як повідомляв раніше УНІАН, лідери 27 країн-членів Європейського Союзу та шести країн "Східного партнерства" - Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України, погодили п'ять головних пріоритетів розвитку на найближчі роки.