Росія намагається протидіяти постійно. Вона довго насолоджувалася потоком нафтодоларів і не хоче відвикати, зазначив Зеленський / REUTERS

Росія на сьогодні мобілізувала усі свої сили, щоб зірвати європейський рух України.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні, увечері, 2 червня.

"Маємо розуміти, що Росія зараз мобілізувала усі свої сили, щоб зірвати європейський рух України. І кожен інструмент, а особливо публічні дискусії й заклики, мають бути залучені на повну", – заявив президент.

Відео дня

Він наголосив, що Європейський Союз поступово рухається до впровадження шостого санкційного пакета.

"Якщо відверто, це дається дуже складно. Оскільки сенс цього санкційного пакета – передусім у нафті. Світ нарешті відмовляється від російської нафти. Причому інші країни, які видобувають значно якіснішу й легшу нафту, готуються замістити російське постачання. Тож на цьому напрямку для держави-агресора мінусуються величезні суми. Звичайно, Росія намагається протидіяти постійно. Вона довго насолоджувалася потоком нафтодоларів і не хоче відвикати. Але доведеться. Доведеться звикати, що дуже болісне скорочення доходів є неминучим наслідком війни для її винуватця, для російської держави", - сказав Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, цього тижня лідери Європейського союзу загалом погодили шостий пакет санкцій проти Росії у зв'язку з її вторгненням в Україну.

Тим часом, 1 червня, народні депутати України проголосували за звернення до РНБО про введення санкцій проти керівника Російської православної церкви патріарха Кирила і ще семи представників цієї церкви.

Угорщина заблокувала затвердження шостого пакета санкцій Євросоюзу проти Росії, наполягаючи на виключенні глави Російської православної церкви патріарха Кирила зі списку підсанкційних осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: