
Соковитий помідор - один з найпопулярніших овочів в світі. Без нього неможливо уявити багато перших страв, гарнірів, соусів і навіть десертів. Томати надають страві легку овочеву кислинку, а також можуть набути солодкого смаку після обробки.
- Що приготувати з помідор: в'ялені помідори
- Рецепти з помідорів: брускетта з помідорів
- Що приготувати на вечерю з помідорів: фаршировані помідори
- Страви з помідорів: томатний суп
- Рецепти з помідорами: шакшука
Що приготувати з помідор: в'ялені помідори
В'ялені помідори дуже популярні в Італії. Цей спосіб приготування максимально розкриває смак помідорів, роблячи його вишуканим. В'ялені помідори додають в салати, використовують як начинку для пирогів або просто їдять з хлібом. Для в'ялення використовують овальні помідори "сливки" і видаляють м'якоть з насінням (але за бажанням м'якоть можна залишити).
- Помідори - 600 г.
- Оливкова олія нерафінована - 100 г.
- Сіль.
- Цукор.
- Сухий розмарин.
- Часник - 2 зубчики.
М'ясисті помідори розрізати на четвертинки, видалити м'якоть з насінням. Викласти на деко з пергаментом. Всі помідори злегка посолити. Якщо сорт не солодкий, то злегка присипати цукром. Поставити в розігріту до 130 градусів духовку і залишити на 6-8 годин. З помідорів повинна виділитися вся волога. Періодично відкривати дверцята духовки і випускати пар.
У підготовлену банку влити на дно трохи оливкової олії, додати кілька гілочок розмарину і пару тонких скибочок часнику. Викласти шар в'ялених томатів. Потім знову покласти розмарин і часник і шар томатів. Заповнити банку до кінця і влити решту оливкової олії. Закрити кришкою. Зберігати 6 місяців. Томати будуть готові через 2 тижні.

Рецепти з помідорів: брускета з помідорів
Брускета - це невеликий бутерброд з білого батона з часником. Така закуска розганяє апетит і дуже швидко готується. Класичною начинкою для брускет вважається поєднання томатів з моцарелою. Рецепт брускети з помідорами читайте на УНІАН.
Що приготувати на вечерю з помідорів: фаршировані помідори
Фарширувати помідори можна будь-якою начинкою за смаком: бринзою, крабовими паличками, фаршем з рисом або курячою грудинкою. При бажанні таку страву можна запекти, як фаршировані перці.
- Помідори - 4 шт.
- Варені яйця - 2 шт.
- Твердий сир - 120 г.
- Часник - 2 зубчики.
- Майонез - 2 ст. л.
- Петрушка для прикраси.
Сир і яйця натерти на крупній тертці, часник на дрібній. Додати майонез, перемішати, посолити за смаком. З помідорів зрізати верхівку і вискоблити м'якоть ложкою. Викласти начинку в помідори і прикрасити петрушкою.
Страви з помідорів: томатний суп
Читайте такожЩо приготувати з фаршу: 4 простих і ситних страви для всієї родиниВ Україні томатні супи обов'язково готуються на жирному наваристому бульйоні і мають багато компонентів: борщ, розсольник, солянка. Проте суп з помідорів сам по собі дуже легкий і простий в приготуванні. Розповідаємо, як приготувати томатний суп з фрикадельками або з макаронами.
Рецепти з помідорами: шакшука
Найпоширенішим блюдом на сніданок є яєчня. У кожній країні є своя варіація цієї страви. Читайте на УНІАН рецепт шакшуки - ізраїльської яєчні з помідорами і перцем.