![Паска краффін рецепт / фото ua.depositphotos.com Паска краффін рецепт / фото ua.depositphotos.com](https://images.unian.net/photos/2021_10/1634736775-6660.jpg?0.78097378359046)
Краффін - це дуже популярна у світі випічка, яка являє собою щось середнє між кексом і листковим тістом для круасанів. Такий симпатичний десерт зазвичай готують до Великодня, але можна порадувати себе ним і без приводу.
Традиційною начинкою для краффіна вважаються сухофрукти, горіхи і цукати. А якщо додати всередину сир, вишню, мак або джем - буде ще смачніше.
Краффін - класичний рецепт
- Молоко - 220 г.
- Борошно - 700 г.
- Яйця - 2 шт.
- Яєчні жовтки - 4 шт.
- Цукор - 80 г.
- Ванільний цукор - 15 г.
- Вершкове масло - 80 г.
- Свіжі дріжджі - 40 г.
- Сіль - 1 ч. л.
- Родзинки - 100 г.
- Суміш цукатів - 50 г.
- Коньяк - 50 мл.
Родзинки залити окропом і залишити настоюватися. Масло розтопити в мікрохвильовці. У тепле молоко вмішати дріжджі і цукор. Залишити на 15 хвилин. Борошно просіяти, вбити яйця і жовтки, перемішати міксером. Вилити в борошно дріжджі зі збитими яйцями і розтоплене масло. Замісити тісто, поки воно не стане менш липким. Викласти в каструлю і залишити тісто на годину.
Підготувати паперові або силіконові форми. Тісто скачати в ковбаску і розрізати на 3 частини. Кожну частину тіста тонко розкачати, змастити вершковим маслом і викласти на тісто родзинки з цукатами. За бажанням додати фрукти, горіхи або сир. Загорнути пласт в рулет. Повторити з двома іншими пластами.
![Краффін рецепт з фото / фото sovkusom.ru Краффін рецепт з фото / фото sovkusom.ru](https://images.unian.net/photos/2021_10/1634739107-3176.jpg?0.33846194730578416)
Кожен рулет розрізати навпіл не до кінця і загорнути кожен з кінців. Краффін повинен нагадувати кекс за формою. Перекласти краффін в змащену маслом форму для запікання.
![Паска краффін рецепт з фото / 1000.menu Паска краффін рецепт з фото / 1000.menu](https://images.unian.net/photos/2021_10/1634739452-3483.jpg?0.7478284345953743)
Прибрати тісто на 1 годину і накрити рушником для підняття. Духовку розігріти до 200 градусів і випікати краффін 10 хвилин. Потім зменшити температуру до 180 і випікати 30 хвилин. Готові краффіни посипати цукровою пудрою.
Вам також може бути цікаво: