Як зробити безе в домашніх умовах - три найпростіших рецепта / фото depositphotos.com

Безе здається дуже простим десертом. Легке, як хмарка, і смачне навіває безтурботні і теплі спогади про дитинство. Багато господинь не люблять возитися з безе, тому що воно примхливе. Але є пара секретів, як приготувати цей десерт легко та без проблем. УНІАН розбирався, як зробити безе в домашніх умовах.

Раніше УНІАН писав, як приготувати пісочний пиріг з абрикосами і безе.

Безе рецепт класичний - в духовці вдома приготувати простіше простого

Цей десерт дуже бюджетний і не вимагає багатьох зусиль. Його приготувати досить просто. Для безе за класичним рецептом необхідно лише два інгредієнта:

Відео дня
  • яйця (білки) – 4 шт.;
  • цукрова пудра - 240 гр.

Як приготувати безе для торта й не тільки

Спочатку відокремлюємо білки від жовтків. Далі збиваємо білки в кілька етапів. Спочатку на низькій швидкості міксером - 30 секунд. Коли білкова маса почне пінитися, потрібно збільшити швидкість і продовжити збивати яйця до тих пір, поки не отримаєте густу та пружну піну.

Додаємо до неї цукрову пудру та перемішуємо отриману масу кондитерської лопаткою. Після цього продовжуємо збивати наше майбутнє безе міксером навеликій швидкості ще пару хвилин.

Щоб переконатися, що маса готова, миску потрібно перевернути. Якщо білки залишаться в ємності - у вас все вийшло. Готову масу за допомогою кулінарного мішка викладаємо на деко та випікаємо 1-2 години при температурі 80-110°с.

Дуже важливо не відкривати духовку під час приготування страви та одразу після вимкнення духовки. Потрібно лише злегка відкрити дверцята та залишити, поки десерт повністю не охолоне.

Рецепт безе на 2 яйця - впорається будь-яка господиня

За цим рецептом десерт займе трохи більше часу. На першому етапі потрібно бути уважною, щоб не зіпсувати білки.

Що знадобиться:

  • яйця (білки) – 2 шт.;
  • цукор - 120 гр.;
  • ванілін - 3 гр.

Як приготувати безе в духовці поетапно

Спочатку відокремлюємо жовтки від білків і додаємо до них цукор і ванілін.

Далі робимо водяну баню і збиваємо над нею яєчну масу до густої і пишної піни. Всього знадобитися приблизно сім хвилин. Піна повинна бути гладкою і блискучою.

За допомогою кондитерського шприца або мішка розподіляємо масу на деко та випікаємо десерт 1,5 години при температурі 100 °С.

Як приготувати безе в мікрохвильовці - десерт за п'ять хвилин

Не обов'язково возитися з духовкою. Для того щоб приготувати безе до чаю, досить мікрохвильовки. Звичайно, десерт не вийде таким пишним, але все одно буде смачним

Вам знадобиться:

  • яйце – білок - 1 шт.;
  • цукор - 200 гр.

Як приготувати безе в мікрохвильовці

Спочатку збиваємо яйце з цукром до густої піни. Далі зручним способом формуємо майбутнє безе. Важливо, щоб порції були маленькі, інакше десерт не пропечеться.

Безе в мікрохвильовці випікається всього хвилину, але на потужності приблизно 750 ватт. Після завершення програми не можна відкривати дверцята мікрохвильовки одразу, потрібно дати десерту "дозріти" ще кілька хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: