Біляші рецепт / фото ua.depositphotos.com

Соковиті і ситні біляші неможливо не любити. Ця страва подобається абсолютно всім. Хрустке тісто з соковитим і приправленим м'ясом всередині - ідеальне поєднання. Це не найкорисніша для фігури страва, але зрідка побалувати себе такою смакотою можна.

Біляші з дріжджами на воді

Тісто:

  • Соняшникова олія - 3 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Дріжджі мокрі - 40 г.
  • Борошно - 700 г.
  • Вода - 400 г.

Начинка:

Відео дня
  • М'ясний фарш - 400 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Сіль і спеції за смаком.

Для смаження:

  • Соняшникова олія - 100 г.

Підігрійте воду і покришіть в неї дріжджі руками. Всипте цукор і перемішайте. Додайте половину борошна, масло і сіль, знову перемішайте. Вмішайте решту борошна і замісіть тісто руками. Залиште в теплому місці на півгодини, щоб тісто піднялося. 

Цибулю потріть на дрібній тертці і додайте в фарш. Посоліть і приправте фарш за смаком, ретельно перемішайте. Тісто розділіть на однакові частини і розкачайте в тонкий пласт. За допомогою склянки виріжте однакові кружечки.

У центр кожного кружечка викладіть по дві ложки начинки і защипніть пиріжки. Потім пріплюсніть пиріжки руками, щоб вони були плоскими і круглими. Біляші бажано робити тонкими, щоб вся начинка присмажилась.

Налийте частину олії в сковороду з високими бортами і розігрійте. У гарячу олію викладіть біляші і смажте з кожного боку по 10 хвилин. Викласти готові біляші в каструлю з папером або газетами, щоб вбралося зайву олію.

Біляші ледачі рецепт / фото ua.depositphotos.com

Швидкі ледачі біляші

Тісто:

  • Кефір - 2 склянки.
  • Пшеничне борошно - 120 г.
  • Цукор - 0.5 ч. л.
  • Сіль - 0.5 ч. л.
  • Сода - 0.5 ч. л.

Начинка:

  • Фарш - 300 г.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Цибуля - 0.5 шт.
  • Петрушка і кріп - 20 г.
  • Сіль, перець, спеції за смаком.

Для смаження:

  • Соняшникова олія - 100 г.

Кефір злегка підігріти. Додати в нього соду, сіль і цукор. Залишити на пару хвилин. Потім поступово всипати в суміш борошно і постійно розмішувати тісто.

Для начинки цибулю і часник натерти на тертці, дрібно порубати зелень. Додати ці інгредієнти в фарш, посолити і поперчити. Сковороду з соняшниковою олією добре розігріти. Потім швидко вилити на сковороду ложку тіста, викласти в тісто ложку м'яса і зверху знову полити ложкою тіста. Смажити по 5 хвилин з кожного боку. Такі біляші нагадують оладки з фаршем всередині.

Вас також можуть зацікавити новини: