Млинці є чудовим варіантом, як десерт або основна страва. Усе залежить від начинки, яка може бути солодкою або солоною. Її можна підібрати находу, залежно від своїх потреб, а ось перевірений рецепт млинців потрібно завжди мати у своїй скарбничці.
Рецепт млинців на молоці з вершковим маслом
У всіх рецептах цієї страви, як правило, фігурує рослинна олія, але не всім подобається її смак. Чи можна в тісто для млинців додати вершкове масло?
Це надасть млинцям ніжнішого смаку і текстури, а також допоможе їм не пригоріти під час смаження. Для приготування потрібні такі інгредієнти:
- молоко - 1 ст;
- яйця - 2 шт;
- цукор - 1 ст.л.;
- вершкове масло - 1 ст.л.;
- борошно - 1 ст;
- сіль - дрібка.
Змішайте все, крім борошна, і збийте до пишної та повітряної маси. Далі потрібно частинами додати останній інгредієнт. Обережно перемішуйте, щоб тісто було однорідним і без грудочок. Тепер розігрійте пательню і готуйте млинці, поки тісто не закінчиться.
Рецепт млинців на молоці та окропі - покрокова інструкція
Не всі знають, чи можна в тісто для млинців додати воду і на що це впливає.
Отже, розглянемо, навіщо в тісто для млинців додають окріп. По-перше, це дасть змогу досягти гладкої та еластичної текстури. По-друге, гаряча вода розм'якшує тісто, перетворюючи його на легке та повітряне.
Щоб приготувати рецепт млинців на воді, знадобляться:
- молоко - 1 ст;
- окріп - 1 ст;
- борошно - 1 ст;
- яйця - 1 шт;
- цукор - 1 ст.л.;
- сіль - 0,5 ч.л.
В окремій ємності потрібно збити цукор, яйце і сіль. Вмішайте поступово борошно і молоко. Продовжуючи збивати, влийте воду. На виході має вийти однорідна маса без грудочок.
Готуйте на змащеній олією сковороді.
Рецепт млинців на кефірі з содою
Не всі знають, чи потрібно додавати соду в тісто для млинців. Однак поєднання кефіру та соди дає змогу приготувати повітряні та пишні млинці. Реакція цих двох компонентів виділяє вуглекислий газ, який збільшує об'єм тіста. Щоб приготувати такі млинці, вам знадобляться:
- яйця - 1 шт;
- кефір - 1 ст;
- борошно - 1 ст;
- цукор - 1 ст.л.;
- сіль - 0,5 ч.л.;
- сода - 0,5 ч.л.;
- рослинна олія для смаження.
Збийте яйце з цукром і сіллю. Далі вмішайте в суміш кефір і частинами всипайте борошно, поки у вас не вийде однорідне тісто. Останньою додаємо соду, ще раз перемішуємо і залишаємо тісто хвилин на 5-10.
У цей час розігріваємо змащену олією сковорідку і смажимо млинці.
Який би рецепт ви не обрали, подавати можна із заздалегідь підготовленою начинкою, сметаною, медом або варенням.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати голландські млинці на молоці.