Ці великі й пухнасті млинці на молоці чудово підходять для сніданку, ланчу, обіду або десерту. Утім, млинці - це голосно сказано, можна наїстися й одним. Готується такий голландський млинець лише за 5 хвилин - просто збийте всі інгредієнти, вилийте на сковороду і відправте в духовку.
Голландські млинці на молоці - рецепт
Інгредієнти:
- яйця - 3 шт. (великі);
- борошно - 60 г;
- молоко - 120 мл;
- цукор - 1 ст. л.;
- мускатний горіх - дрібка;
- вершкове масло - 4 ст. л.
Важливо: усі продукти мають бути кімнатної температури.
Для начинки: варення, карамелізовані фрукти, цукор із корицею.
Розігріваємо духовку до 220 градусів. Готуємо тісто на млинці: з'єднуємо яйця, борошно, молоко, цукор і мускатний горіх, збиваємо за допомогою блендера або вінчика до однорідності.
Розтоплюємо у важкій духовці в пательні вершкове масло (діаметр пательні близько 25 см, можна взяти інший жароміцний посуд) - стежимо, щоб не підгоріло. Виливаємо тісто в сковорідку і випікаємо 20 хвилин. За цей час млинець стане пишним і золотистим. Зменшуємо температуру до 150 градусів і випікаємо ще 5 хвилин.
Дістаємо млинець із духовки, розрізаємо на клини й одразу подаємо.
Подаємо з цукровою пудрою, улюбленим варенням, шматочками яблук або бананів у карамелі.
Раніше ми розповідали, як приготувати налисники за бабусиним рецептом.