Рецепти випічки на молоці / фото ua.depositphotos.com

Випічка на молоці – повітряна, ніжна і дуже смачна. Приготувати можна печиво, кекси, пиріжки та пироги. До того ж така випічка може бути не лише солодкою.

Молочні коржики

  • Борошно пшеничне - 420 г
  • Цукор - 200 г
  • Молоко - 100 мл
  • Масло вершкове - 100 г
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Розпушувач - 0,5 ч. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Жовток - 1 шт.
  • Вода (або молоко) - 1 ч. л.
  • Цукор - для посипання

Просіяти борошно разом із розпушувачем.

На плиті довести до кипіння молоко з цукром та ванільним цукром.

Відео дня

Читайте такожНіжна сирна запіканка: як приготувати неймовірну смакоту з ягодамиЗбити блендером масло. Вмішати яйце. Додати остиглий молочний сироп.

Всипати борошно. Швидко замісити тісто. Загорнути його в харчову плівку й відправити у холодильник на 1 годину.

Діставши з холодильника, розкачати до товщини 0,6-0,7 см і вирізати круглі коржики діаметром приблизно 9-10 см.

Зверху змастити жовтком із водою або посипати цукром.

Випікати коржики за температури 210°С приблизно 12 хвилин.

Мафіни на молоці

  • Борошно пшеничне - 240 г
  • Молоко - 240 мл
  • Цукор - 150 г
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Сіль - дрібка
  • Яйця - 2 шт.
  • Вершкове масло - 60 г
  • Ванільний екстракт - 1 ч. л.
  • Лайм (або лимон) - 1 шт.

Змішати всі сухі інгредієнти - борошно, цукор, розпушувач, сіль та цедру.

В іншій ємності змішати яйця, молоко, розтоплене вершкове масло і ванільний екстракт. Добре перемішати за допомогою вінчика.

Випічка на молоці - найкращі рецепти / фото ua.depositphotos.com

Змішати борошняну і молочну суміші. Перемішати до однорідності.

Отриману суміш залити у формочки для мафінів. Випікати близько 20 хвилин у духовці за температури 180°С. Коли шапки мафінів стануть золотистими – вони готові. Перед подачею до столу можна посипати мафіни цукровою пудрою.

Заливний пиріг на молоці

  • Пшеничне борошно - 2 ст.
  • Курячі грудки - 200 г
  • Молоко - 300 мл
  • Курячі яйця - 2 шт.
  • Твердий сир (гоструватий, з яскраво вираженим смаком) - 100 г
  • Зелень - за смаком
  • Розпушувач - 0,5 ч. л.
  • Рослинна олія - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Цукор - за смаком

Зелень вимити і відкинути на друшляк, щоб стекла вода. Потім дрібно її нарізати.

Сир натерти його на великій тертці.

Читайте такожСмачний торт "Молочна дівчина": як приготувати ніжний десертКурячі грудинки відварити у підсоленій воді до готовності, дати трохи охолонути й дрібно нарізати поперек м'ясних волокон.

Приготування начинки. Змішати курку, сир і зелень. Трохи присолити за смаком.

Збити міксером молоко, сіль, цукор та яйця до легкого збільшення суміші в об'ємі, тобто до стійких бульбашок.

Додати розпушувач. Частинами ввести борошно, просіюючи його. Перемішати тісто міксером до однорідного стану.

Розігріти духовку до 200°С. Форму змастити олією, вилити в неї половину тіста. Зверху рівним шаром розподілити всю начинку.

Вилити зверху решту тіста, щоб весь пиріг був покритий.

Відправити його в духовку на 30-40 хвилин. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою: якщо вона виходить абсолютно сухою – значить пиріг готовий.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: