Соковитий шоколадний пиріг можна запросто приготувати без яєць і молока / фото ua.depositphotos.com

Шоколадний пиріг - досить легкий у приготуванні десерт, у якого величезна кількість шанувальників. Він чудово поєднується з чаєм або кавою, а також з соком та іншими напоями. Готують такі пироги як на свята, так і в якості щоденного частування.

Напевно, на думку тут же приходить вельми популярний шоколадний пиріг Брауні. Однак, рецептів даного десерту існує незліченна безліч. І що найдивніше - для тіста такого пирога не завжди потрібні яйця і молоко!

Раніше УНІАН писав, як приготувати печиво гусячі лапки. А сьогодні ми разом навчимося робити шоколадний простий пиріг без яєць, молока і з вишнею так, щоб всі були задоволені.

Відео дня

Шоколадний пиріг на воді без яєць і молока - рецепт

Один з найпростіших рецептів цього смачного десерту. Будьте впевнені - такий пісний шоколадний пиріг вологий вийде і ідеально прикрасить святковий стіл, а також чудово підійде для буденного чаювання.

Інгредієнти:

  • вода - 250 мл;
  • какао - 3 ст. л.;
  • борошно - 18 ст. л.;
  • рафінована олія - 8 ст. л.;
  • сода - 1 ч. л.;
  • оцет - 3 ч. л.

Для аромату деякі господині додають у тісто ванільний цукор - до 10 г.

Спосіб приготування:

  • Спочатку обов'язково просіваємо борошно з какао, додаємо до них цукор і ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
  • Після цього акуратно вливаємо воду і також перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса без грудочок.
  • Гасимо соду в оцті, додаємо її в тісто і ще раз гарненько перемішуємо.
  • Переливаємо тісто в форму для запікання, відправляємо в духовку і печемо 40 хвилин при 170 градусах.

Готовий пиріг можна прикрасити за смаком і відповідно до уподобань. Наприклад, не забороняється полити його шоколадною помадкою або джемом, а також посипати горіхами, родзинками або фісташками.

У будь-якому випадку такий соковитий шоколадний пиріг точно порадує ваших домочадців або гостей.

Шоколадний пиріг з вишнею - рецепт

Це теж досить простий пиріг без яєць, який готується швидко і з задоволенням.

Інгредієнти:

  • вишні без кісточок - 500 г;
  • міцна кава - 1 чашка;
  • борошно - 1,5 чашки;
  • какао - 1/3 чашки;
  • цукор - 1 чашка;
  • рослинна олія - 0,5 чашки;
  • сода - 1 ч. л.;
  • яблучний оцет - 1 ст. л.

Для посилення смаку у тісто додають одну чайну ложку солі, але це не обов'язково.

Спосіб приготування:

  • Для початку промиваємо вишню і видаляємо з ягід кісточки. Всі сухі інгредієнти з'єднуємо в одній ємності і перемішуємо.
  • Вливаємо заварену і попередньо охолоджену каву, додаємо погашену соду в оцті і рослинне масло, після чого знову ретельно перемішуємо до однорідності.
  • Тісто переливаємо уформу, додаємо в нього вишню і відправляємо в духовку на 40 хвилин.

Випікати найкраще такий пиріг при 200 градусах.

Шоколадний пиріг у мультиварці - що важливо знати

Якщо у вас є така можливість, то можна спекти шоколадний пиріг у мультиварці. Для цього достатньо залити приготоване тісто у форму, вибрати режим "Випічка" і почекати 40-50 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: