Запечені яблука – смачний та один із найкорисніших десертів. Він є доволі простим у приготуванні, однак має чимало варіантів. Так, яблука можна запікати з медом, з сиром, з корицею, у листковому тісті.
Яблука, запечені з медом
- Яблука - 2 шт.
- Мед - 1 ст.л.
- Кориця - 1 ч.л.
- Вершкове масло - 10 г
Яблука помити, розрізати на половинки. Видалити з кожної половинки серцевину.
Читайте такожЯк приготувати баклажанну ікру: найкращі рецепти смачної закуски
Викласти яблука у жаростійку форму. Посипати корицею та полити медом.
Зверху викласти по невеликому шматочку вершкового масла. Накрити форму з яблуками фольгою і відправити у розігріту до 180°C духовку на 30 хвилин. При цьому слід періодично перевіряти їх на готовність.
Подавати такі яблука можна з кулькою морозива і карамеллю.
Запечені яблука з сиром
- Яблука - 4 шт.
- Сир - 150 г
- Родзинки - 30 г
- Курага - 5-7 шт.
- Яйце - 1 шт.
- Цукор - за смаком
Курагу та родзинки залити гарячою водою на 10-15 хвилин. Порізати курагу невеликими шматочками.
Змішати сир з цукром та яйцем. Додати родзинки і курагу, перемішати.
Яблука помити, вирізати з них насіннєву коробочку.
У серединку кожного яблука покласти сир з родзинками та курагою.
Запікати яблука з сиром у попередньо розігрітій до 180 °C у духовці близько 20 хвилин. Потім дістати й остудити.
Запечені у тісті яблука
- Яблука - 4 шт.
- Листкове тісто - 500 г
- Мелена кориця - 2 ч.л.
- Цукор - 4 ст.л.
- Яйця - 1 шт.
- Вода - 1 ст.л.
- Варене згущене молоко - 8 ст.л.
Листкове тісто розморозити. Розігріти духовку до 200°C.
Змішати цукор із корицею. Збовтати яйце з столовою ложкою води.
Яблука вимити, просушити й очистити від шкірки. Видалити плодоніжки і серцевину. Вмочити яблука у суміш кориці та цукру.
Тісто розкачати, щоб вийшов довгий прямокутник. Нарізати його вздовж на 9 смуг.
Склеїти смуги по дві, змастивши один край водою.
Читайте такожЯк замаринувати сливи на зиму: рецепти пікантної заготовки
Зі смуги, що залишилася, вирізати листочки. Ножем намалювати на них смужки.
Обмотати яблука довгими смужками. У середину налити згущене молоко (або можна іншу начинку відповідно до власних смаків). Прикріпити листочки, змастити яйцем.
Перемістити яблука на деко. Випікати приблизно 25 хвилин або до золотистої скоринки.