Рецепт печених яблук / фото ua.depositphotos.com

Запечені яблука – смачний та один із найкорисніших десертів. Він є доволі простим у приготуванні, однак має чимало варіантів. Так, яблука можна запікати з медом, з сиром, з корицею, у листковому тісті.

Яблука, запечені з медом

  • Яблука - 2 шт.
  • Мед - 1 ст.л.
  • Кориця - 1 ч.л.
  • Вершкове масло - 10 г

Яблука помити, розрізати на половинки. Видалити з кожної половинки серцевину.

Читайте такожЯк приготувати баклажанну ікру: найкращі рецепти смачної закуски

Відео дня

Викласти яблука у жаростійку форму. Посипати корицею та полити медом.

Зверху викласти по невеликому шматочку вершкового масла. Накрити форму з яблуками фольгою і відправити у розігріту до 180°C духовку на 30 хвилин. При цьому слід періодично перевіряти їх на готовність.

Подавати такі яблука можна з кулькою морозива і карамеллю.

Запечені яблука з сиром

  • Яблука - 4 шт.
  • Сир - 150 г
  • Родзинки - 30 г
  • Курага - 5-7 шт.
  • Яйце - 1 шт.
  • Цукор - за смаком

Курагу та родзинки залити гарячою водою на 10-15 хвилин. Порізати курагу невеликими шматочками.

Змішати сир з цукром та яйцем. Додати родзинки і курагу, перемішати.

Як приготувати запечені яблука / фото ua.depositphotos.com

Яблука помити, вирізати з них насіннєву коробочку.

У серединку кожного яблука покласти сир з родзинками та курагою.

Запікати яблука з сиром у попередньо розігрітій до 180 °C у духовці близько 20 хвилин. Потім дістати й остудити.

Запечені у тісті яблука

  • Яблука - 4 шт.
  • Листкове тісто - 500 г
  • Мелена кориця - 2 ч.л.
  • Цукор - 4 ст.л.
  • Яйця - 1 шт.
  • Вода - 1 ст.л.
  • Варене згущене молоко - 8 ст.л.

Листкове тісто розморозити. Розігріти духовку до 200°C.

Змішати цукор із корицею. Збовтати яйце з столовою ложкою води.

Яблука вимити, просушити й очистити від шкірки. Видалити плодоніжки і серцевину. Вмочити яблука у суміш кориці та цукру.

Тісто розкачати, щоб вийшов довгий прямокутник. Нарізати його вздовж на 9 смуг.

Склеїти смуги по дві, змастивши один край водою.

Читайте такожЯк замаринувати сливи на зиму: рецепти пікантної заготовки

Зі смуги, що залишилася, вирізати листочки. Ножем намалювати на них смужки.

Обмотати яблука довгими смужками. У середину налити згущене молоко (або можна іншу начинку відповідно до власних смаків). Прикріпити листочки, змастити яйцем.

Перемістити яблука на деко. Випікати приблизно 25 хвилин або до золотистої скоринки.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: