Український борщ - головна гордість нашої національної кухні. Наваристий червоний суп на м'ясному бульйоні став відомий у всьому світі. Однак під час посту або дієти стає актуальним пісний пісний рецепт борщу. Для приємного аромату і густоти в такий борщ зазвичай додають рибну консерву, оскільки риба дозволена в піст, але рибу можна замінити грибами або просто виключити.
Раніше ми розповідали, як спекти ароматні пампушки з часником, щоб борщ був ще смачнішим.
Пісний борщ з кількою і квасолею
- Кілька в томатному соусі - 1 банка.
- Квасоля червона - 1 скл.
- Картопля - 400 г.
- Морква - 2 шт.
- Цибуоя - 2 шт.
- Томатна паста - 1 стол.л.
- Буряк дрібна - 2 шт. (або 1 велика).
- Капуста - 300 г.
- Соняшникова олія - 4 стол.л.
- Лавровий лист - 2 шт.
- Часник - 2 зубч.
- Сіль, перець, зелень за смаком.
Квасолю залити холодною водою і замочити на ніч. Потім злити воду, залити нову і варити квасолю 1 годину. Цей крок можна пропустити, якщо використовуєте консервовану квасолю.
Моркву натерти на крупній тертці, часник раздаваіть, а цибулю дрібно порізати. Обсмажувати цибулю з морквою і часником на гарячій сковороді з соняшниковою олією 10 хвилин. Потім додати в сковороду дрібно натерту буряк і томатну пасту, смажити до м'якості ще 10 хвилин.
Капусту дрібно нашаткувати і перекласти в каструлю з квасолею. Варити 10 хвилин. Потім почистити і нарізати картоплю кубиками, також викласти в каструлю. Варити ще 15 хвилин. Потім додати в борщ овочеву зажарку, кільку в томаті і лавровий лист. Варити борщ ще 15 хвилин і вимкнути вогонь. В кінці посолити і поперчити борщ, додати зелень і залишити страву настоюватися під закритою кришкою.