В кінці місяця, а саме 29 серпня, православні віруючі відзначають Горіховий Спас 2022. У цю дату прийнято ходити до церкви і святити горіхи, а також готувати з них смачну випічку. УНІАН розповість, що можна спекти для рідних і близьких.
Раніше ми складали докладний православний календар на серпень 2022, щоб ви не пропустили важливі свята.
Найсмачніший тертий пиріг з горіхами і вишнею
- борошно - 3.5-4 склянки;
- вершкове масло - 200 гр;
- цукор - 2-3 склянки;
- яйця - 2 шт;
- сметана - 2 ст. л;
- розпушувач - 1 ч. л;
- морська сіль - щіпка;
- вишні - 200 гр;
- волоські горіхи - 50 гр.
Яйця з цукром збити в густу піну, змішати з розм'якшеним вершковим маслом, додати сметану, перемішати. Борошно окремо просіяти з розпушувачем, потім поступово всипаючи його в яєчну масу, замісити тісто. Згорнути в плівку і покласти в холодильник на 2 години.
Застелити деко пергаментним папером, злегка присипати борошном. Розділити тісто на дві частини, більшу з них натерти на тертці прямо на пергамент і розрівняти. Горіхи подрібнити, викласти на тісто вишні без кісточок, посипати цукром і горіхами. Зверху натерти шматок тіста, що залишився. Випікати пиріг 50 хвилин при температурі 180°C.
Рогалики з горіхами з дріжджового тіста
- маргарин - 250 гр;
- пшеничне борошно - 1 склянка;
- молоко - 0.5 склянки;
- дріжджі - 50 гр;
- волоські горіхи - 50 гр;
- цукор - 4 ст. л;
- яйця - 1 шт.
Молоко підігріти, розчинити в ньому дріжджі, додати розм'якшений маргарин і борошно. Замісити тісто, регулюючи консистенцію, при необхідності всипати ще борошна. Волоські горіхи подрібнити і перемішати з цукром в окремій ємності.
Стіл присипати борошном, розкатати на ньому тісто. Розділити тісто ножем так, щоб у вас вийшло багато трикутників. Викласти на трикутник горіхи і закрутити рогалики. Деко застелити пергаментом, розмістити на ньому рогалики і випікати їх в духовці 30 хвилин при температурі 180°C.
Простий пиріг з горіхами і корицею
- борошно - 250 гр;
- цукор - 250 гр;
- яйця - 3 шт;
- сода - 1 ч. л;
- волоські горіхи - 170 гр;
- вершкове масло - 150 гр;
- сметана - 200 гр;
- розпушувач - 1 ч. л;
- ванілін - 0.5 ч. л;
- кориця - 0.5 ч. л
Волоські горіхи підсмажити на сухій сковороді, подрібнити за допомогою ножа. Перекласти горіхи в глибоку ємність, додати 150 гр цукру і корицю. Потім викласти 50 гр вершкового масла і перетерти інгредієнти в крихту.
Просіяти в миску борошно, додати розпушувач. В окрему ємність викласти масло, цукор і ванілін. Збити масу до однорідної консистенції. Туди ж вбити 3 яйця і ще раз збити. Влити 200 гр сметани, перемішати. Додати соду і знову перемішати. Акуратно ввести борошно і ще раз ретельно перемішати.
Форму для запікання вистелити пергаментом, вилити половину тіста. Розрівняти і вилити половину горіхової начинки. Потім вилити тісто, що залишилося, і зверху - горіхову начинку. Запікати пиріг в духовці 30-40 хвилин при температурі 180°C.