Огірки з гірчицею / фото ua.depositphotos.com

Мариновані огірки - солодкі, хрусткі, з гірчицею - не поступаються традиційним рецептам із прянощами або кетчупом. Скажемо навіть більше - вони виходять більш хрусткими й ароматними. Спробуйте, і переконайтеся самі.

Огірки з гірчицею в зернах зі стерилізацією

Більшість рецептів огірків із гірчицею в зернах готують без стерилізації, але стерилізовані готувати простіше.

Інгредієнти (на 1 л):

Відео дня
  • огірки (можна взяти корнішони);
  • 2 чайні ложки гірчиці в зернах;
  • 6 чайних ложок цукру;
  • 2 чайні ложки солі;
  • 5 столових ложок оцту (9%);
  • 1 столова ложка подрібненої цибулі;
  • 2 столові ложки кропу.

Помийте і намочіть огірки на 2 години.

Порада: у всіх рецептах маринування огірки слід замочувати у воді щонайменше на 2 години - овочі наситяться вологою і не будуть зморщуватися в маринаді.

Викладіть у банку кріп, цибулю, сіль, цукор, гірчицю. Овочі помийте, зріжте "попки" і також покладіть у банки. Додайте оцет, налийте окріп. Прикрийте кришками, поставте в каструлю. Налийте в неї гарячу воду - вона має доходити до плічок банок, поставте на вогонь. Дайте воді в каструлі закипіти. Простерилізуйте 5 хвилин, дістаньте і закатайте. Переверніть, укутайте, залиште, щоб повністю охололи.

Консервовані огірки з гірчицею

Рецепт для тих, хто з якоїсь причини не любить стерилізації.

Інгредієнти (на 1 л):

  • огірки;
  • 1 столова ложка солі;
  • 1 столова ложка гірчиці в порошку;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1,5 столової ложки оцту (9%);
  • 3-4 штуки запашного перцю горошком;
  • 5-7 штук чорного перцю горошком;
  • 1 лавровий лист;
  • 1 лист вишні;
  • 3-4 зубки часнику;
  • кілька шматочків із черешками листа хрону;
  • парасолька і кілька гілочок кропу.

Замочіть огірки, помийте. Покладіть у банку лист хрону, кріп, листя вишні та лавровий лист, часник і перець. Покладіть огірки, залийте окропом, залиште на 5 хвилин і злийте цю воду в каструлю. Огірки залийте іншим окропом і залиште на 5 хвилин. Покладіть у каструлю зі злитим окропом сіль, цукор, поставте на вогонь і закип'ятіть. Злийте воду з огірків, додайте оцет, гірчицю, залийте приготованим розсолом, закатайте. Переверніть банки на 20 хвилин, укутувати не потрібно.

Огірки з лимонною кислотою та гірчицею

Цей рецепт маринованих огірків - без оцту, замість нього йде лимонна кислота.

На 1 літрову банку:

  • огірки;
  • 1/2 літра води;
  • 1/2 ч. л. кислоти лимонної;
  • 5 чайних ложок цукру;
  • 3 чайні ложки солі;
  • 2 чайні ложки зерен гірчиці;
  • 2 зубки часнику;
  • 1 парасолька кропу;
  • 5 штук перцю духмяного горошком;
  • 5 штук перцю чорного горошком;
  • 1 лавровий лист;
  • 3 штуки гвоздики;
  • 3 листки смородини.

Покладіть у банку перець, часник, гвоздику, листя смородини, вишні, кріп, лавровий лист. Укладіть огірки, залийте окропом на 5 хвилин і злийте воду з банок у каструлю. Всипте сіль, цукор, гірчицю, закип'ятіть і дайте прокипіти 2 хвилини. Додайте лимонну кислоту, перемішайте. Залийте розсолом огірки, закатайте. Переверніть, укутайте і залиште до повного охолодження.

Малосольні огірки з гірчицею та оцтом

З гірчицею виходять чудові не тільки мариновані, а й малосольні огірки. Вони будуть готові через 2 доби.

На 1 л:

  • 0,5 кілограма огірків;
  • 3 зубки часнику;
  • 0,5 чайної ложки оцту;
  • 0,5 чайної ложки гірчичного порошку;
  • 2 шт. парасольок кропу;
  • 1/3 ч. л. зерен коріандру;
  • 0,5 л води;
  • 0,5 чайної ложки солі.

Замочіть огірки, помийте і зріжте "попки". Покладіть у банку, зверху викладіть часник, нарізаний кріп, коріандр. З'єднайте воду і сіль, закип'ятіть, додайте гірчицю й оцет, перемішайте. Налийте в банку з огірками. Дайте охолонути, поставте в холодильник на 2 доби.

Малосольні огірки з гірчицею без оцту

Такі огірки готуються без оцту і з гірчицею в зернах. Почекати доведеться 3 дні, але вони того варті.

На 1 л:

  • 500-700 грамів огірків;
  • 3 гілочки кропу;
  • 2 листки вишні;
  • 1 лавровий лист;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1/2 цибулини;
  • 1/4 штуки солодкого перцю;
  • 1 чайна ложка гірчиці в зернах;
  • 1 чайна ложка коріандру в зернах;
  • 1 столова ложка солі;
  • 8 горошин чорного перцю;
  • 0,5 літра води.

Покладіть у банку кріп, листя вишні, лавровий лист, часник, цибулю півкільцями. Зріжте "попки" в огірків, покладіть у банку, додайте перець соломкою. Покладіть гірчицю, коріандр, сіль і перець. Залийте в банку окріп, прикрийте кришкою і струсіть. Поставте в миску, залиште на 24 години, після поставте в холодильник ще на 2 доби.

Раніше ми розповідали, як готується квашена капуста - рецепт, який підкорить будь-кого.

Вас також можуть зацікавити новини: