Рецепт салату олів'є з яловичиною / УНІАН

Олів'є - це улюблений святковий салат багатьох українців, який часто можна побачити на новорічному столі. Це ситний, простий в приготуванні і дуже смачний салат. У кожної господині є свій рецепт олів'є, в який можна додати улюблені інгредієнти. Своїм рецептом олів'є поділився Савва Лібкін - відомий одеський ресторатор і власник ресторанів "Дача", "Тавернетта", мережі кафе "Компот". Цей варіант салату готується з домашнім майонезом, телятиною, язиком і перепілкою. Такий олів'є обов'язково здивує всіх гостей незвичайним набором інгредієнтів і святковим смаком.

Салат Олів'є від Лібкіна

Олів'є з яловичиною / фото УНІАН

На 5-6 порцій салату:

  • 250 г язика
  • 150 г відвареного телячого м'яса 
  • м'ясо 2 перепілок
  • 3 яйця
  • 200 г солоних огірочків
  • 200 г картоплі
  • 50 г зеленої цибулі
  • 150 г зеленого консервованого горошку
  • сіль і перець за смаком

Для майонезу:

  • 140 мл оливкової олії
  • 2 яєчних жовтки
  • 20 г діжонської гірчиці
  • 25 мл рослинних вершків
  • 10-15 мл лимонного соку
  • сіль і перець за смаком

Спочатку потрібно збити майонез. Перелити в ємність для збивання жовтки, гірчицю, посолити і поперчити, додати половину лимонного соку. Збивати блендером і тонким струменем вливати оливкову олію. Густий майонез розбавити другою половиною соку лимона і рослинними вершками. Збити блендером. Поставити майонез в холодильник.

Олів'є новорічний рецепт / фото УНІАН

Картоплю і яйця відварити, моркву зварити або спекти в духовці. Огірок, картоплю і моркву нарізати кубиками, перемішати в мисці. Додати до овочів дрібно нарізану цибулю і горошок. Подрібнити яйця і додати в салат. Перепілку (можна замінити куркою) дрібно нарізати, язик порізати кубиками, подрібнити м'ясо. Змішати всі інгредієнти і заправити домашнім майонезом. Викласти салат на тарілку, прикрасити зверху скибочками язика і яйця.

Дивіться відеорецепт

Читайте також інші рецепти: