У РФ маленька дитина втекла від мами і відправилась у "кругосвітню подорож", залишивши записку / мвс.рф

В Астрахані правоохоронці знайшли дитину, яка втекла з дому, аби відправитися в «кругосвітню подорож».

Читайте такожУ Росії дитина розтоплювала піч бензином і спалила будинок з людьми

Як повідомляється на сайті УМВС РФ по Астраханській області, про зникнення дитини заявила його мати – 37-річна астраханка. Вона повідомила, що вранці повезла молодшу доньку у дитячий садок, а, повернувшись додому, не знайшла там сина. Оглянувши квартиру, жінка знайшла записку 8-річного хлопчика, в якій він повідомив, що «вирушив у навколосвітню подорож».

Відео дня

Для розшуку дитини були сформовані кілька пошукових груп. Через кілька годин зниклий був знайдений. Співробітник МВС помітив його, проїжджаючи по мосту через Волгу. Дитина пояснила поліцейському, що мандрує, але вже відчуває втому і їй потрібен відпочинок.

"Виявилося, що напередодні після прочитання книги хлопчик прийняв рішення обов'язково здійснити подорож. Написавши записку батькам і поклавши в рюкзак улюблені енциклопедії, іграшку, гроші зі своєї скарбнички і банан, він вийшов з дому. Проїхавши частину шляху на трьох маршрутних таксі і діставшись до зупинки на вулиці Анрі Барбюса, далі юний мандрівник вирішив йти пішки", - розповіли в російській поліції.

З дитиною та її матір'ю проведено профілактичну бесіду.

Раніше повідомлялося, що в російському місті Кірові трирічна дівчинка померла від зневоднення у свій День народження, поки її мати приймала поздоровлення в соцмережах.