Белянкіна вбили в ході бійки / фото WarGonzo

Боєць спецназу Головного розвідувального управління РФ (ГРУ) Микита Белянкін загинув у бійці біля підмосковного села Путилкове в Красногорському районі Московської області.

Про це повідомив друг загиблого Сергій Іванов, повідомляє РБК. За його словами, інцидент стався 1 червня.

Читайте такожУ Якутії до п'яний представник "Єдиної Росії" у трусах побився з пілотами Мі-8 (відео)

Відео дня

Белянкін повертався з подругою додому Новотушинською вулицею. Приблизно о 23:30 біля бару "Бірхаус" він став очевидцем бійки, у ході якої десятеро людей били двох людей. "Спецпризначенець дістав травматичний пістолет й зробив попереджувальний постріл у повітря, переключивши увагу нападників на себе. Вони повалили його на землю й встромили ножа, після чого той помер на руках у дівчини", — розповів Іванов.

Він зазначив, що машина швидкої допомоги під'їхала через 10-15 хвилин після того, як помер Белянкін. "Особа одного з підозрюваних встановлена — імовірно, він працівник бару, але поки ніхто не заарештований — вбивці ховаються", — сказав Іванов.

За інформацією Telegram-каналу Mash, загиблий воював як найманець у Сирії. Зокрема, в 2016 і 2017 роках він брав участь у боях під Алеппо, мав нагороди.

За цим фактом Слідчий комітет Росії у Московській області порушив кримінальну справу за ч. 1 ст. 105 КК РФ (вбивство). Розслідування справи триває.

Раніше в Москві підлітки по-звірячому побили 8-класника, а потім виклали відео в загальний доступ.