Російська мережа супермаркетів буде продавати їжу в борг / Ілюстрація - Instagram, perekrestok

Російський рітейлер X5 Retail Group та «БКС банк» домовилися запустити цифрову карту розстрочки для покупців мережі супермаркетів «Перекресток». Карта дозволить споживачам здійснювати покупки в «Перекрестку» в кредит з пільговим періодом.

Читайте також«З лопати роздають?»: відвідувачі московського KFC влаштували сутичку за безкоштовні бургери (відео)

Як повідомляють «Ведомости», відповідну угоду сторони підписали на Петербурзькому міжнародному економічному форумі. Оформлятися такі карти будуть у всіх супермаркетах за паспортом при схваленні кредитного ліміту.

Відео дня

Віртуальна картка «Перекрестка» буде працювати тільки для безконтактної оплати в супермаркетах цієї мережі, розплатитися нею в інших магазинах буде не можна.

Головний фінансовий директор X5 Світлана Демяшкевич зазначила, що карта розстрочки – це «раціональна альтернатива кредитним карткам для покупців з високим кредитним рейтингом».

На питання, навіщо покупцям з високим кредитним рейтингом купувати продукти в борг, представник рітейлера відповів: «При зниженні реальних доходів населення такий інструмент дозволяє полегшити доступ споживачів до грошових коштів (розстрочка оформляється за кілька хвилин)».

За його словами, це дозволяє підтримати попит на товари повсякденного попиту.

За даними дослідження «Роміра», опублікованого в кінці травня, за останній рік кількість росіян, які ні на чому не економлять, скоротилася до 17% і повернулася до рівнів дворічної давності. Частка тих, що заощаджують, зросла до 83%. Майже чверть опитаних «Роміром» (24%) заявили про економію на їжі; з минулого року частка таких респондентів збільшилася з 17%.

Нагадаємо, в минулому році ролик, в якому жителі російського Саратова борються за візок з простроченими товарами з супермаркету, здобув велику популярність в мережі.