Мінери судів Петербурга теж дивилися "Відьмака" / скріншот з трейлера

У Петродворцовий районний суд російського Санкт-Петербурга надійшов анонімний лист про загрози вибухів в освітніх установах міста. Лист містить вимогу виплатити 120 біткоїнів і відсилання до серіалу «Відьмак».

Читайте такожNetflix зніме серіал про Шерлока Холмса

Про це повідомляє «РБК» з посиланням на Telegram-канал об'єднаної прес-служби судів Петербурга.

Відео дня

Прес-служба публікує знімок листа, в якому невідомі повідомляють про замінування Держуніверситету морського і річкового флоту, Міжнародного інституту економіки і права, Петербурзького державного університету шляхів сполучення і ще 15 вишів.

В кінці листа міститься фраза «Нехай Малофей відьмаку заплатить карбованою монетою» (орфографію збережено). Мається на увазі підприємець Костянтин Малофєєв, від якого невідомі вимагають виплати "борг в 120 біткоїнів.

Об'єднана прес-служба судів Петербурга

У місті евакуювали Петродворцовий, Колпінський, Петроградський, Куйбишевський, Сестрорецький і Красносільський районні суди. Деякі з них вже повернулися до роботи.

Фраза є відсиланням до нового серіалу «Відьмак» від Netflix. Пісня «Відьмаку заплатіть карбованою монетою», яку виконав один з героїв шоу, стала мемом і породила безліч пародій.