Путін не вдаватиметься до примусової мобілізації / скріншот

Володимир Путін має намір мобілізувати до 1 червня 2024 року ще 300 тисяч осіб, щоб відправити їх на забій в Україну. Ватажок Кремля планує повну окупацію щонайменше п'яти областей України.

Військовий експерт, льотчик-інструктор і полковник ЗСУ в запасі Роман Світан вважає, що росіяни не готуються до наступу на Київ, Харків чи Львів, а хочуть захопити те, що передбачили у своїх документах. За його словами, для інших дій окупанти не мають військового потенціалу, а єдиний напрямок, де вони можуть хоч якось рухатися - це Східний.

"Наступальний потенціал, який у них був взимку 2024 року, вже закінчується. А для того, щоб привести в стрій достатню кількість бійців, потрібні люди. Питання в тому, яким механізмом це можна зробити. Їх є кілька, але навряд чи це буде примусова мобілізація", - заявив експерт у коментарі 24 каналу.

Відео дня

Він зазначив, що найімовірніше 300 тисяч осіб - це загальна кількість російських збройних сил, яку намагатимуться поставити в стрій.

"Навесні вони набиратимуть 150 тисяч на заміну демобілізованих. Адже був наказ Путіна про призов на весняну строкову службу, але насправді це ротація", - підкреслив Світан.

Крім цього, у росіян працює рекрутинг, у рамках якого за добу можуть набрати близько тисяч бійців, але він також нагадав, з якою швидкістю росіяни зазнають втрат на лінії фронту.

"Тільки "заморожування" бойових дій дасть їм можливість накопичити людський ресурс. А з нього потім намагатимуться сформувати військові підрозділи. Інших варіантів практично немає", - підсумував полковник запасу.

Мобілізація в Росії - останні новини

У вересні 2023 року Путін підписав наказ про призов 130 тисяч осіб, а навесні минулого року Росія планувала мобілізувати 147 тисяч осіб.

При цьому повідомляється, що Росія щомісяця поповнює лави своїх збройних сил близько 30 тисяч осіб.

31 березня стало відомо, що Путін підписав указ про проведення планової весняної призовної кампанії, яка триватиме з 1 квітня по 15 липня.

Вас також можуть зацікавити новини: