Генерал сказав, чи живий Пригожин / скріншот

Аналіз показує, що ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин дійсно загинув. Кремлівський диктатор Володимир Путін "за всіма канонами був змушений вчинити це вбивство", заявив в інтерв'ю УНІАН голова Служби зовнішньої розвідки України у 2020-2021 роках, генерал-лейтенант Валерій Кондратюк

"Всі ці теорії змов, конспірологія на тему смерті Пригожина виглядає дуже цікаво. Але на відео, що з'явилося днями, як Пригожин їде на джипі в Африці і каже, що чутки про його смерть перебільшені, ключова фраза, що цей запис був зроблений перед поверненням до Москви. Він каже, що "зараз середина серпня" (авіакатастрофа сталася 23 серпня - УНІАН). Більш серйозний аналіз показує, що Пригожин дійсно загинув. Я навіть не уявляю, якби зараз він з'явився живий і здоровий. Це був би повторний удар по авторитету Путіна", - зазначив Кондратюк.

Генерал нагадав, що 10 вересня в РФ повинні відбутися чергові регіональні вибори:

"У Кремлі чітко розуміють, що, якщо показати слабкість сьогоднішнього президента тим, що Пригожин залишався непокараним, це може підірвати до нього довіру як до глави мафіозної держави. За всіма канонами він (Путін - УНІАН) змушений був вчинити це вбивство".

На думку Кондратюка, таку форму ліквідації Пригожина обрали для того, щоб вдарити одразу по всіх головних керівниках ПВК "Вагнер":

"Якби спочатку вбили Пригожина, всі інші відразу ж би вжили заходів додаткової безпеки. І, враховуючи їхні авторитет і понятійність, вони б готували повторний похід, реванш. Обезголовивши угруповання, позбавивши його перед цим важкої зброї, передислокувавши частину найманців  уБілорусь, влада домоглася безумовного успіху в придушенні цього заколоту. Говорячи "понятійною" мовою, яу люблять сьогодні використовувати у Росії, групу Пригожина розвели як лохів, зеків розвели як лохів".

Пригожин "воскрес" на відео - що повідомлялося

Нагадаємо, днями пов'язані з ПВК "Вагнер" пабліки вже після авіакатастрофи почали поширювати відео з Африки, на якому їхній ватажок Євген Пригожин ще живий.

На опублікованих кадрах Пригожин їде у машині і відповідає всім, хто "цікавиться, чи живий він".

Вас також можуть зацікавити новини: