Кадиров готується до бою, зазначив публіцист / фото REUTERS

Глава Чечні Рамзан Кадиров готується до вирішального бою, який неминуче послідує після закінчення розв'язаної Росією війни проти України, заявив політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

"Весь досвід 600 днів війни показує, що основні завдання Кадирова - це накопичення своїх збройних сил і збереження їх. Кадиров - реаліст. Він живе вже в постпутінській післявоєнній Росії. Збройні сили йому потрібні для того, щоб захистити незалежність Чечні. Він де-факто керівник незалежної держави, - сказав він. - Кадиров максимально маневрує, для того щоб у публічному полі залишатися лояльним до Путіна, максимально зберігати свої сили і готуватися до вирішального бою за владу у Чечні і за незалежність Чечні від Росії, який неминуче послідує після закінчення російсько-української війни".

За словами Піонтковського, після зникнення з політичного поля Путіна перше, чим займуться російські силовики, - поверненням Чечні в "русский мир" і спробою знищити Кадирова.

"Кадирову для захисту потрібна серйозна армія. І у нього ж повно ворогів і всередині Чечні. Далеко не всі чеченці погодилися з його угодою, з особистою унією з Путіним", - додав публіцист.

Кадиров заявив, що пора "добивати Україну" - що повідомлялося

Як писав УНІАН, днями глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що РФ не збирається вести мирні переговори, оскільки вони їй не потрібні, а Україну потрібно "добити".

За його словами, "Росія виграє по всіх фронтах", і нібито тому ні про які переговори не може бути й мови.

"Я абсолютно, на 100% не згоден з іншими державами, які пропонують вести переговори з Україною. Росії це сьогодні не вигідно. Україна щодня втрачає позиції ... Тоді навіщо вести переговори? Потрібно добити і все", - заявив ватажок бойовиків.

Вас також можуть зацікавити новини: