Дівчат оштрафували за порушення самоізоляції / Фото: gorodovoy.ru

У Красноярську краї поліція склала адмінпротоколи на двох місцевих жительок 17 і 18 років за порушення режиму самоізоляції, після того, як їх на вулиці зґвалтував раніше судимий чоловік.

Матеріали стосовно порушниць передані в красноярську адміністрацію, яка розглядає справи за статтею 9.1 («Невиконання вимог законодавства у сфері запобігання і ліквідації стихійних лих, епідемій та їх наслідків»), повідомили в прес-службі міського управління МВС.

Санкція даної статті передбачає для громадян штраф у розмірі від 100 до 1000 рублів.

Відео дня

Читайте такожУ Росії посилили кримінальну відповідальність за порушення карантину

Відносно чоловіка, якого підозрюють в сексуальному насильстві над потерпілими, також складено протокол про порушення режиму. У МВС пояснили, що ні жертви, ні підозрюваний не повинні були знаходитися на місці інциденту через введені обмеження у зв'язку з коронавірусом.

За даними МВС, вночі до наряду патрульно-постової служби, який знаходився на маршруті патрулювання, звернулися дві дівчини і повідомили, що на вулиці невідомий чоловік, погрожуючи застосуванням насильства, викрав у них мобільні телефони та ювелірні прикраси.

Після чого зловмисник вчинив стосовно обох насильницькі дії сексуального характеру і зник.

По гарячих слідах був затриманий підозрюваний, який виявився раніше неодноразово судимим жителем Красноярська 1964 року народження. Стосовно нього порушено кримінальну справу.

Як повідомляв раніше УНІАН, жителя Ставропольського краю Російської Федерації, який один з перших був оштрафований за куріння на балконі, «видала» його сусідка.