Смерть Пригожина - частина чисток, які починаються в РФ / скріншот

Юрист Джейсон МакКью, голова Payback4Ukraine, яка судиться з найманцями в Британії за активи організації з метою їх передачі українцям, припустив, що ліквідація ватажка ПВК "Вагнера" Євген Пригожина у РФ може свідчити про початок в РФ процесу, схожого з "ніччю довгих ножів" в Німеччині (розправою Гітлера з керівництвом штурмових загонів SA нібито для протидії путчу штурмовиків).

"Але у Гідри багато голів. Пригожин не єдиний, хто несе відповідальність за злочини групи "Вагнер". Його структура зла все ще існує, і ми продовжимо працювати над притягненням до відповідальності всіх, хто причетний до найманців", - наголосив МакКью в коментарі "Дзеркалу тижня".

Юрист акцентує, що зараз як ніколи важливо притягнути російську військову машину до відповідальності за використання "Вагнера" для вчинення злочинів.

Відео дня

Смерть Євген Пригожина - що потрібно знати 

У середу, 23 серпня, в Тверській області РФ розбився літак ватажка ПВК "Вагнера" Євген Пригожина. Всі 10 осіб, які були на борту загинули. Серед них ватажок ПВК і її засновник Дмитро "Вагнер" Уткін. 

Стало відомо, що перед польотом борт відправили на "короткостроковий і незрозумілий ремонт".

Аналітики ISW стверджують, що російський диктатор Володимир Путін майже напевно наказав збити літак ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина. 

А колишній радник голови МВС України Віктор Андрусів переконаний, що ліквідація ватажка ПВК свідчить про те, що голова Міноборони РФ Сергій Шойгу і начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов не впоралися із завданням показати хоч якийсь результат на фронті до вересня.

Вас також можуть зацікавити новини: