Російські воєнкори визнали, що окупанти загрузли в Авдіївці / скріншот

Російські військові пропагандисти з відчаєм визнали, що окупаційні війська зазнають невдач на фронті в Україні. Зокрема, нарікають, що їхня армія "загрузла в Авдіївці".

Крім того, окупанти не мають успіхів на Лівому березі Дніпра в Херсонській області. На невдоволення "російських патріотів" звернув увагу журналіст Денис Казанський. Поки пропаганда складає історії про небувалі успіхи окупантів, вони визнають, що для армії РФ все не так райдужно. На їхню думку, Україна воює набагато краще, а втрати РФ не варті клаптиків землі, які їй вдається захопити. 

Так, сорантик Ігоря Стрєлкова-Гіркіна Максим Калашников днями провів великий ефір з російським військовим експертом Олександром Мухарем. Як зазначив Казанський, в цьому ефірі вони визнали, що російська армія загрузла в Авдіївці, а також зазнає невдачі на Лівому березі Дніпра в Херсонській області.

Відео дня

"Вже зараз українська авіація літає через Дніпро. Їхня авіація літає, незважаючи на наше панування в повітрі. Ось що страшно", – каже Калашников.

І такі заяви лунають від людей, які раніше стверджували, що повністю знищили всю українську авіацію.

"Вони володіють повною перевагою в повітрі по безпілотниках. У нас немає контрбатарейної боротьби, у нас немає РЕБ. Вони через річку починають знищувати, перетворюючи все на перемелювання наших частин", – скаржаться пропагандисти.

Сам Мухар каже, що українське командування ставиться до військових дбайливіше, ніж російське. На відміну від РФ, Україна не кидає своїх солдатів у лобові штурми – вона робить ставку на високоточну зброю і далекобійну артилерію. Похвалили пропагандисти і українські дрони. 

"Загрузли під Авдіївкою, дуже в'язко все йде. Чи не є Авдіївка пасткою, як ті ж Кринки? Те саме, те саме. Розтягнута система постачання, розтягнуте плече наступу – і ось це розтягнуте плече наступу потрапляє під артилерійський обстріл кількох бригад ЗСУ. Тобто виїжджає десяток – дай Боже, до місця дислокації, до місця розгортання наступу доходять одиниці – там одна-дві броньованих машини, все інше розстрілюється в полі. Тому що, по-перше, відкрито, по-друге, велике плече там", – заявляють росіяни.

Війна в Україні: інші заяви росіян

Раніше соратник терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) Максим Калашников заявив, що ЗСУ влаштовують окупаційним військам РФ м'ясорубку. Ситуацію на Лівобережжі Дніпра в Херсонській області він назвав "ловом військ РФ на живця".

Тим часом бійці ПВК "Вагнер" висловлюють своє обурення вже диктатору Путіну. Один з найманців наїхав на президента РФ і звинуватив його в тому, що він залишив покалічених у боях проти України "вагнерівців" напризволяще – без роботи і без пенсії.

Вас також можуть зацікавити новини: